Verlengen of een nieuw abonnement

31 augustus 2016 in ,

Wie een mobiele telefoon aanschaft doet dit vaak in combinatie met een abonnement. Veelal worden er abonnementen afgesloten voor een of twee jaar. Dit is ook afhankelijk van de prijs van het toestel, die bij een tweejarig abonnement lager ligt dan bij een eenjarig abonnement. Na een jaar of twee jaar heb je dan de mogelijkheid om te verlengen. Al heb je vaak al de mogelijkheid om dat enkele maanden te doen voordat je abonnement afloopt. Je kan dan kiezen voor verlengen of een nieuw abonnement.

Verlengen is vaak een keuze op basis van verzekerd
Bij het verlengen van een abonnement hoef je niet zelf op te zeggen. Je blijft immers bij dezelfde provider en ook behoudt je, je eigen nummer. Wanneer je kiest voor een verlenging kan dit direct ingaan of wanneer het contract ophoudt. Als je kiest voor het verlengen van je abonnement dan kies je over het algemeen genomen ook voor zekerheid. Je weet immers wat je hebt en wat je ervoor krijgt. Daarnaast weet je ook wat je moet betalen en dus kan deze situatie het meest vertrouwd aanvoelen. Het verlengen van een mobiel abonnement is dus vooral op basis van zekerheid.

Nieuw abonnement kan stuk voordeliger uitpakken dan verlengen
Verlengen of een nieuw abonnement is altijd de vraag wanneer het contract afloopt bij je provider. Toch kan een keuze voor een nieuw abonnement veel voordeliger uitpakken. Zeker als je denkt dat je teveel betaald voor je huidige abonnement. Wanneer je namelijk providers met elkaar gaat vergelijken is het zeer goed mogelijk dat je bij een andere provider voordeliger uit bent dan bij je huidige provider. De vraag is echter of je dat zelf wil, maar het kan je wel flink in de portemonnee schelen. Daarnaast kun je bij het kiezen van een nieuw abonnement bij een andere provider gewoon je nummer behouden. Deze provider zorgt ervoor dat je, je nummer behoudt wat binnen enkele dagen geregeld is. Verlengen of een nieuw abonnement is dan ook een keuze waarbij je goed moet kijken naar wat voor situatie het beste bij jou past.