Fair use policy Simpel

12 augustus 2016 in ,

Fair use policy Simpel

Onbeperkt bellen klinkt altijd leuk in de oren, maar vaak is het een wassen neus. Onbeperkt bellen is namelijk in veel gevallen niet echt onbeperkt bellen. Voor het voorkomen van misbruik van een onbeperkte belbundel hanteren sim only providers zoals simpel een Fair Use Policy. De limiet van deze Fair Use Policy verschilt echter per provider. Bij simpel is deze bijvoorbeeld anders dan bij vodafone. Zo kun je dus niet volledig onbeperkt bellen en zal je door de provider op de hoogte gesteld worden wanneer je de limiet overschrijdt.

Abonnement wordt tijdelijk stop gezet bij overschrijden van Fair Use Policy
De Fair Use Policy houdt in dat je veel meer belt dan de gemiddelde gebruiker en een provider als simpel het recht in handen heeft om tijdelijk jouw abonnement stop te zetten. Zo wordt voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van deze onbeperkte belbundels. Per provider zijn de verschillen echter best wel groot. Zo heb je bij Simpel bijvoorbeeld maar een limiet van 2.000 belminuten, terwijl dit bij Vodafone en T-Mobile maar liefst 10.000 minuten is. Tele2 spant echter de kroon met een limiet van maar liefst 12.000 minuten. Wanneer je deze Fair Use Policy overschrijdt, dan zal de klantenservice van de sim only provider contact met je opnemen.

Rustig bellen met onbeperkt aantal minuten
Het onbeperkt bellen met sim only biedt echter wel interessante voordelen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je buiten je bundel treed en daarnaast heb je een vaste prijs ongeacht hoe vaak je belt. Zo hoef je nooit een gesprek af te kappen, maar kan je rustig de tijd nemen. Een dergelijk abonnement kan nog wel eens voordeliger zijn dan wanneer je maar een beperkt aantal minuten hebt. De nadelen van het onbeperkt bellen is dat het duurder is dan een klein aantal belminuten. Het geldt vaak ook niet voor alle telefoonnummers.

Fair Use Policy is een stok achter de deur
Je moet het echter wel heel bont maken wil je de Fair Use Policy overschrijden. Dit zal ook niet vaak voorkomen en anders is het een goede rem om te weten dat je teveel gebruik maakt van je telefoon. Onbeperkt bellen is daarmee zeker de moeite waard, zeker gezien wanneer je op de zakenmarkt actief bent.