sim only providers op kpn netwerk

16 september 2016 in ,


Sim only providers op het KPN netwerkEr zijn meerderen sim only providers die op het KPN netwerk zitten. Deze sim only providers zijn een aantal dochterondernemingen van KPN, maar ook een aantal aanverwante providers. Niet alleen KPN zit op het netwerk, maar ook de dochterbedrijven Telfort en SimYo maken gebruik van het KPN netwerk. Het KPN netwerk is dan ook een sterk netwerk dat zorgt voor 4G door het hele land.

Vijf sim only providers maken gebruik van het KPN netwerk
De sim only providers die gebruik maken van het KPN zijn er in totaal vijf. Natuurlijk is KPN de hoofdgebruiker, maar laat het ook anderen van het netwerk gebruiken. Zo hebben ook klanten van dochterondernemingen het beste bereik in het hele land. De prijs vechtende sim only providers Youfone en Robin Mobile maken ook gebruik van het netwerk van KPN. Andere providers die gebruik maken van het KPN netwerk zijn Simyo en Telfort.

Klanten van sim only providers op het KPN netwerk hebben meer bereik
KPN maakt momenteel gebruik van een GSM 900 netwerk, wat inhoudt dat het gebruik maakt van een lage frequentie. T-Mobile en Vodafone maken gebruik van een GSM 1800 netwerk, waardoor zij gebruik maken van een hogere frequentie. De lagere frequentie hebben algemeen genomen een groter en doordringend bereik dan de hogere frequenties. Ontvangst van aanbieders van KPN hebben dan ook vaak een beter bereik in grote gebouwen. Voor deze goede dekking zijn ook minder masten nodig, wat de dekking verklaart in de verschillen in bosrijke gebieden.

Voordeliger uit met een sim only provider op het KPN netwerk
Wie dan ook kiest voor een sim only provider op het KPN netwerk heeft een grotere kans op een beter bereik. Niet alleen heb je dan een beter bereik, maar kan je ook nog eens voordeliger uit zijn. Dan moet je bijvoorbeeld kijken naar wat prijsvechters als Youfone en Robin Mobile te bieden hebben. Een sim only provider op het KPN netwerk lijkt dan ook een slimme en verstandige keuze. Zeker als je wil beschikken over een goede landelijke dekking en daarvoor ook niet teveel hoeft te betalen.