Los toestel kopen of abonnement

21 december 2015 in ,

Een los toestel kopen met sim only of abonnement afsluiten met toestel?

Wanneer een telefoonabonnement afloopt staat men vaak voor de volgende keuze: koop ik een los toestel of sluit ik een abonnement met toestel af? Een lastige keuze vaak, want het klinkt zo aantrekkelijk: een toestel voor een lage prijs of vaak zelfs gratis en je betaalt alleen de abonnementskosten. Maar wat vaak vergeten wordt is dat in de abonnementskosten een vast bedrag is verwerkt om de kosten voor het toestel ook te bekostigen. Een provider gaat natuurlijk niet zomaar gratis telefoons weggeven. Met een los toestel en een sim only abonnement ben je daarom in de meeste gevallen een stuk goedkoper uit. Lees hier de voor- en nadelen van een los toestel met sim only en de voor- en nadelen van een abonnement afsluiten met toestel.

De voordelen van een los toestel met sim only


Met een sim only abonnement heb je vaak lage maandlasten, je betaalt alleen voor het bel- en dataverbruik. Bijvoorbeeld je sluit een abonnement af met toestel voor twee jaar, dan ben je na twee jaar meestal duurder uit dan als je een los toestel aanschaft met een sim only. En vaak gaat een telefoon ook wel langer dan twee jaar mee, waardoor je uiteindelijk nog goedkoper uit bent. Je hebt meer flexibiliteit in het kiezen van een provider en sommige sim only abonnementen zijn ook elke maand op te zeggen. Dan hoef je er bijvoorbeeld niet twee jaar aan vast zitten.

De nadelen van een los toestel met sim only


Het enige nadeel dat we kunnen bedenken is dat je in één keer het bedrag moet neer tellen voor je telefoon. Zeker als je een high-end toestel wilt aanschaffen kan het aankoopbedrag behoorlijk oplopen.

De voordelen van een abonnement met toestel


Het nadeel van een los toestel is dan meteen het voordeel van een abonnement met toestel. Je hoeft niet in één keer een hoog bedrag te betalen, maar je betaalt een vast bedrag per maand, vaak voor één of twee jaar.

De nadelen van een abonnement met toestel


Met een abonnement met toestel ben je duurder uit dan een los toestel met sim only. En als je je telefoon niet verzekerd hebt tegen schade en diefstal, kan het zijn dat je met een beetje pech na een aantal maanden je telefoon al kwijt bent. En tsja, die hoge abonnementskosten lopen dan wel gewoon door tot het einde van het contract. Je kan het contract wel afkopen, maar hier zijn vaak hoge kosten aan verbonden.

Al met al is een los toestel met sim only abonnement vaak een slimmere en voordeligere oplossing. De kosten liggen lager en je hebt meer flexibiliteit.