Wat is goedkoper los toestel of abonnement?

21 september 2016 in ,


Abonnement of los toestel?ABONNEMENT

Als ik naar mezelf kijk, ben ik iemand die tot nu toe, sinds de komst van de smartphone, elke keer een abonnement neemt. Vroeger kocht ik wel eens een “normale telefoon” (er bestonden toen namelijk nog geen smart phones) en zo duur vond ik die niet. Die telefoons van tegenwoordig vind ik dus WEL hartstikke duur! Het zijn tegenwoordig hele computersystemen waar je simpelweg (bijna) alles mee kan. Daarom vind ik het zelf makkelijker om gewoon een abonnement te nemen. Dan heb ik dus niet in een keer zo’n grote uitgave. Ik betaal maandelijks een paar tientjes, en die kan ik toch wel missen! Maar is dit de voordeligste optie?

SIM ONLY

Over een langere periode gezien kan het voordeliger zijn om een sim only abonnement te nemen en daar een los toestel bij te kopen, maar ook is dit niet altijd het geval. Met de aanbiedingen van tegenwoordig van bepaalde providers kan een “niet-sim only abonnement” hetzelfde kosten of misschien zelfs nog goedkoper zijn dan een sim only plus los toestel. Eigenlijk moet je aan het rekenen slaan om het zeker te weten. Je moet dan wel precies weten wat je nodig hebt, anders kun je geen vergelijkingen maken. Als je namelijk weet hoeveel minuten, smsjes en data verbruikt per maand zou je eens de goedkoopste sim only abonnementen kunnen vergelijken. Vervolgens even checken wat de smartphone die je wilt kost zonder een abonnement erbij, optellen die handel en je weet het.

PREPAID

Prepaid heeft ook zo zijn voor- en nadelen:
• Je betaald vooraf je beltegoed et cetera
• Je zit nergens aan vast wat contracten betreft
• Je zit ook niet aan het toestel vast
Maar de tarieven zijn soms wel duurder als bij een abonnement. Toestel moet ook los worden gekocht, dus dat kan wel eens een flinke uitgave worden.

CONSLUSIE

Ik denk dat je gewoon goed naar jezelf moet kijken; naar wat voor type beller/internetter/sms-er je bent. Wil je nergens aan vastzitten en wisselt je belgedrag vaak af, dan is prepaid wellicht de beste optie voor je; aangezien je dan nooit voor verrassingen komt te staan. Als je maandelijks bijvoorbeeld hetzelfde belgedrag vertoond, kan een abonnement gunstiger zijn voor je.