wanneer komt er glasvezel in mijn buurt?

26 juli 2016 in ,

Wanneer krijgen we glasvezel?

Er wordt hard gewerkt om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland gebruik kan maken van Glasvezel. Daarmee krijg je namelijk een nog snellere internetverbinding en dat opent de deur voor vele nieuwe mogelijkheden. Veel mensen vragen zich natuurlijk af wanneer glasvezel voor hen beschikbaar wordt. Gelukkig is er een eenvoudige manier om daar achter te komen.

Voordelen glasvezel
Er zijn vele voordelen op te sommen van internetten via glasvezel. Allereerst is de verbinding sneller en stabieler. Daardoor kun je vele dingen tegelijk doen op verschillende apparaten zonder dat je dit merkt. Dat zul je ook merken met uploaden en downloaden. Overigens wordt er een open glasvezelnetwerk weggelegd en is er geen provider eigenaar van. Hierdoor heb je helemaal zelf de keuze welke provider je neemt.

Wanneer ben ik aan de beurt?
Langzaam maar zeker hebben steeds meer huishoudens in Nederland de beschikking over glasvezel. Nog lang niet iedereen kan er echter gebruik van maken. Dat komt vooral omdat glasvezel wijk voor wijk wordt aangelegd in Nederland en dat kost natuurlijk een hoop tijd. Vooral omdat het allemaal ook goed dient te gebeuren. Niemand wil natuurlijk dat er maar half werk gebeurt en daardoor kan het even duren voordat jouw eigen wijk aan de beurt is.

Hoe weet ik dat ik aan de beurt ben?
Weet je eigenlijk niet of er al glasvezel is aangelegd in jouw gemeente of wijk? Of wil je weten of je wijk toevallig op de planning staat om binnenkort voorzien te worden van glasvezel? Daar kun je eenvoudig achter komen. Op internet vind je namelijk een handige postcodecheck. Het enige dat je hoeft te doen is jouw postcode en huisnummer in te voeren. Vervolgens krijg je direct te zien of er al glasvezel is in jouw wijk of binnenkort wel of niet beschikbaar is. Je kunt je daarna ook direct inschrijven voor de nieuwsbrief van het bedrijf dat glasvezel op dit moment aanlegt in Nederland. Op die manier blijf je op de hoogte en weet je als één van de eerste wanneer het glasvezel in jouw wijk beschikbaar wordt.