Datasnelheid ziggo mobiel

21 maart 2016 in ,

Data via het 4G netwerk bij Ziggo

Snel mobiel internet, daar heb je vast eens over gehoord. Of je hebt het een keer bij iemand anders gezien. Internet via het 4G netwerk is supersnel. Met deze snelheid kun je nu gewoon internetten op je mobiele telefoon. Tegenwoordig krijg je standaard supersnel internet via het 4G netwerk. Op deze manier heb je altijd snel internet bij je op je mobiele telefoon.

Supersnel mobiel internet
Als je als enige bestuurder over een eenbaansweg rijdt, rijdt dat lekker door. Maar als er meerdere auto’s invoegen, moet je langzamer rijden of misschien even stopen. Dat is hoe het 3G netwerk werkt. Op momenten dat weinig mensen het netwerk gebruiken, is de verbinding prima qua snelheid. Het 4G netwerk is vergelijkbaar met een snelweg van 10 banen. Deze snelwegen kun je overal snel door rijden, zonder dat je rekening hoeft te houden met de drukte. Bovendien hebben deze snelwegen meer rijstroken en hogere snelheden. Een verbinding met het 4G-netwerk is ten slotte veel stabieler en biedt een betere dekking.

Alle 4G telefoons
Bij het afsluiten van een nieuw abonnement heb je standaard 4G. Voor het gebruik van het 4G netwerk heb je wel een telefoon nodig die geschikt is voor dit netwerk.

Nog geen 4G-verbinding?
Als je al een Ziggo Mobiel abonnement met 3G-verbinding hebt, is dit echt geen probleem. Je moet in zo’n situatie even contact opnemen met Ziggo. De medewerker van de klantenservice zet dan je huidige abonnement om. Binnen slechts vijf dagen maak je daarna al gebruik van het 4G-netwerk.

Een 3G telefoon?
Als je nog een oude 3G telefoon hebt, kun je ook gewoon het mobiele netwerk van Ziggo gebruiken. In dat geval ben je gewoon alvast voorbereid om mobiel te kunnen internetten via het 4G-netwerk voor als je wel een telefoon hebt, die geschikt is voor 4G.

Snelheid 4G
Een foto die je gemaakt hebt in de hoogste resolutie staat in een paar seconde op Instragram of FaceBook. Het downloaden van een HD-video doe je binnen een minuut. Bij het streamen van muziek download je de muziek direct zonder gebruik te hoeven maken van een buffer. Dit klinkt allemaal wel heel snel en dat is het ook.