Gsm abonnement onder 10 euro

27 maart 2016 in ,

Er zijn diverse gsm abonnementen beschikbaar onder de 10 euro per maand. Wil jij flink op jouw kosten besparen ga dan ook voor een goedkoop abonnement onder de 10 euro. Enkele aanbieders die abonnementen aanbieden van bijv. 5 of 10 euro zijn Simyo en Ben.

Veel mensen van mijn leeftijd lijken versmolten te zijn met hun telefoon. Je kan ze niet zien of ze lopen te bellen, te whatsappen, te facebooken of iets anders interessants met hun mobieltje te doen. Dat is aan mij niet besteed. Niet omdat het niet kan, maar omdat ik het niet wil.

Die met hun telefoon versmolten mensen geven flinke bedragen uit aan hun telefoon! Abonnementen van 30 euro zijn gebruikelijk, overschrijdingen met het zelfde bedrag doen weinig wenkbrauw optrekken, terwijl ik 60 euro een mooi bedrag vind waar je heel veel andere leuke dingen mee kan doen. Voor dat bedrag zit ik heel wat uren gezellig in een cafeetje met echte mensen, met een echte koffie of een echt biertje.

Tegenwoordig kan je eigenlijk bijna niet zonder mobiele telefoon. Scholen, universiteiten en werkgevers (en ouders) verwachten bijna dat je 24 uur per dag en 7 dagen per week elk bliepje op je telefoon bekijkt en beantwoordt. Dat doe ik niet, maar ik vind wel dat ik enigszins bereikbaar moet zijn en heel eerlijk, ik vind het ook wel fijn om 'in geval van nood' iemand te kunnen bellen.

Daarom heb ik een geweldig eenvoudig, lekker makkelijk sim only abonnement van nog geen 10 euro in de maand. Waarom?


  • ik bel toch niet meer dan een paar uur per maand met mijn mobieltje

  • op veel plekken is gratis wifi, ik heb geen 4G abonnement nodig

  • het hebben van een beperkt abonnement, verkleint de verleiding om ook te vergroeien met mijn telefoon

  • ik geef mijn geld liever uit aan dingen die ik echt leuk vind, in plaats van aan mijn mobiele telefoon

  • als de nood aan de man is, kan ik toch iemand bereiken en dat is een veilig gevoel


Om mij heen zie ik mensen met steeds weer een nieuwe telefoon. Een 'voordeeltje' dat je krijgt als je een duur abonnement hebt. Voor mij zou dit echter geen voordeel zijn: elke maand 20 euro meer betalen dan ik gebruik om vervolgens een telefoon 'krijgen' die ik niet nodig heb. Als mijn telefoon kapot gaat, koop ik zelf een nieuwe en dat is voor mij veel goedkoper.

Mijn advies: kijk goed naar wat je nodig hebt en laat je niet onnodig verleiden tot dure abonnementen!