gsm abonnement zonder bkr check

19 februari 2016 in ,

Mobiel abonnement zonder BKRAls je een mobiel telefoon abonnement afsluit ben je uiteraard verplicht om iedere maand de kosten hiervan te betalen. De prijs hiervan kan afhankelijk van wat er in je abonnement zit enorm verschillen. Zo kan deze prijs natuurlijk hoger liggen als je meer belminuten of meer gebruik van 3g wilt maken. Ook kan de prijs hoger zijn als je er een telefoon bij neemt.

Omdat je een maandelijkse betalingsverplichting aan gaat is het zo dat veel providers een krediet check doen om zeker te weten dat je het abonnement dat jij wilt ook echt kan betalen. Deze krediet check wordt BKR toetsing genoemd. Eigenlijk is dit puur het checken of je ingeschreven staat bij het bureau kredietregistratie waar BKR voor staat. Als jij hier ingeschreven staat is het dan ook meteen erg lastig om een mobiel telefoon abonnement af te sluiten omdat ze bang zijn dat jij je maandelijkse betaling niet zal doen.

Mobiel abonnement zonder BKR check afsluiten


Hoewel het lastig is om een mobiel abonnement af te sluiten zonder dat jouw provider een BKR check doet, is het wel mogelijk. Dit komt doordat er sinds een paar jaar een lening mogelijk is zonder BKR toetsing. Er zijn een aantal mobiele telefoon providers die dit aanbieden waardoor een mobiel telefoon abonnement dus gewoon geldig is. De meeste aanbieders van mobiele abonnementen die hier gebruik van maken zijn de aanbieders van sim only abonnementen. Een van de bekendste hiervan is Simpel. Een andere goedkope sim only aanbieder is Youfone.


Kies voor sim only


Het is eigenlijk sowieso al slimmer om te kiezen voor een sim only abonnement, en zeker als je wat geld problemen hebt. Sim only abonnementen zijn namelijk een stuk goedkoper dan de telefoonabonnementen waar een telefoon bij zit. Als je dit uit zou rekenen ben je eigenlijk altijd goedkoper uit als je de telefoon los koopt en daarnaast een goedkoop sim only abonnement neemt. Op deze manier houd je net iets extra geld over. Het enige nadeel is natuurlijk dat je in een keer je telefoon moet kopen. Het slimste is dan ook om het verschil dat je spaart door het nemen van een sim only abonnement meteen apart te zetten zodat je iedere keer gewoon in één keer een nieuwe telefoon kan kopen.


Advies
Als je ingeschreven staat bij het BKR is het in eerste instantie dus verstandig om een goedkope, misschien tweedehands telefoon te kopen met goedkoop een sim only abonnement. Als je het verschil van de kosten tussen sim only en een abonnement met telefoon iedere maand opzij zet kan je daarna gemakkelijk een goede nieuwe telefoon kopen. Daarnaast moet je er zeker op letten dat je nooit buiten je bundel gaat want dan betaal je opeens vele malen meer. Enkele simpele tips daarvoor zijn dat je je mobiele gegevens tussendoor steeds uit zet. Dus als je telefoon in je broekzak zit, of als je iets aan het lezen bent op internet wat al is geladen, zet dan je mobiele gegevens uit. Dan gebruik je altijd minder mobiele gegevens waardoor je minder kans hebt om over je bundel heen te gaan. Daarnaast kan je bij sommige telefoons instellen dat het gebruik van apps op de achtergrond beperkt kan worden. Ook dit scheelt veel omdat apps als facebook ook mobiel internet gebruiken wanneer je de app niet gebruikt. Door dit in te stellen is het gebruik op de achtergrond minimaal en verwaarloosbaar.