GSM voor bouwvakkers

31 juli 2016 in ,

Een GSM voor bouwvakkers? Wel of niet aanschaffen?

Waarom zou je als bouwvakker een speciale mobiele telefoon speciaal voor jouw werk kopen? Nou, ik kan je zeggen dat het verstandig is om naast je mobiele telefoon die je privé gebruikt een stevige mobiele telefoon voor je werk te kopen. Ik spreek namelijk uit ervaring.

Jij hebt als bouwvakker waarschijnlijk je telefoon weleens laten vallen
Als ie valt is ie stuk want op een bouwplaats bestaan naast de isolatiepakken geen zachte plekken. Als bouwvakker werk je vaak in de buitenlucht. Er is altijd gruis, stof en het is er vaak vochtig. Een gewone mobiele telefoon kan daar echt niet tegen. Als een gewone mobiele telefoon valt is ie stuk. Een GSM voor bouwvakkers dus niet.

Je koopt een GSM voor bouwvakkers niet omdat ie er zo mooi uitziet
Een GSM voor bouwvakkers is vaak zwaarder en steviger. Het heeft een krasvrij scherm en is dikker dan een ‘gewone’ mobiele telefoon. De ingang voor de koptelefoon is bij de meeste mobiele telefoons afgesloten met een klepje.

Deze telefoons kunnen tegen een stootje
Ze kunnen tegen flink wat stootjes. Ze zijn water- en stofbestendig en dus heel handig op een bouwplaats. Je kan ze gerust een paar keer laten vallen. Ze zullen het dan nog steeds doen. Heb je de telefoon in het zand of in de modder laten vallen of heeft ie op een plaats gelegen waar het stoffig is? Dan kan je de telefoon gewoon in een bak met water afspoelen.

Ben je overtuigd en wil je een GSM voor bouwvakkers aanschaffen?
Kijk dan ook even naar het IP- certificaat. Er staat meestal een IP-certificatie op de stevige mobiele telefoon. IP betekent ‘Ingress Protection’. Dit geeft aan waar de mobiele telefoon allemaal tegen kan. Het zijn twee cijfers. Het eerste cijfer geeft aan hoe hoog de stofbestendigheid is. Het tweede cijfer geeft de bescherming aan tegen water. Hoe hoger de cijfers zijn des te hoger is de bescherming.

Een GSM voor bouwvakkers is niet alleen voor bouwvakkers
Ga je graag wandelen, hyken of bergbeklimmen? Dan is deze telefoon ideaal voor jouw volgende trip.