GSM voor 10 jarige

26 september 2016 in ,

Een gsm voor een 10 jarigeHet is een veilige gedachte dat je kind, wanneer het 10 jaar is, een telefoon heeft. Er gebeuren tegenwoordig te vaak rare dingen en daarom wil je altijd wel je kind kunnen bereiken. Dat is andersom ook het geval. Het is voor een kind van 10 jaar een veilige gedachte dat hij zijn ouders kan bereiken als dat nodig is. Een kind van 10 jaar kun je ook wel vertellen dat hij/zij kan bellen totdat de bundel op is wanneer hij/zij een abonnement heeft gekregen van zijn/haar ouders. Kinderen hebben vaak geen benul van het feit dat bijvoorbeeld filmpjes kijken via Youtube een dure aangelegenheid is. Daarom is het als ouders belangrijk om dat verbruik binnen de perken te houden. Er zijn daarvoor meerdere mogelijkheden. Je kan ook eerst met je kind afspreken dat hij onbeperkt mag bellen en internetten. Dat kan tegenwoordig al voor een redelijk gering maandbedrag. Hij/zij zal moeten weten dat, als er over de bundel heen wordt gegaan, er maatregelen worden genomen, in verband met het aanpassen van de bundel. Wanneer een kind slim is, zal hij/zij ervoor zorgen dat het binnen de bundel blijft.

Prepaid
Je zou als ouder je kind een prepaid abonnement kunnen geven. Dat heeft het voordeel dat er niet meer gebeld kan worden totdat het tegoed op is. Het nadeel is echter dat wanneer het op is er ook niet meer gebeld kan worden. Dat kan ook nadelige gevolgen hebben wanneer je wilt dat je kind altijd te bereiken is.

Oplossingen
Je kan een abonnement afsluiten en daarbij de provider de opdracht geven dat, zodra de bundel is verbruikt, de internetsnelheid aanzienlijk naar beneden gaat. Dan kunnen er geen filmpjes meer bekeken worden via Youtube wat geldverslindend is. Je kan ook een provider kiezen waarbij, zodra de bundel is verbruikt, alleen nog maar met bijvoorbeeld drie nummers gebeld kan worden. Hierbij kan het huisadres er een van zijn. Dat is een veilige gedachte voor de ouders. Wat je ook doet het is belangrijk dat je het doet in overleg met je kind. Een kind van 10 jaar moet weten waarvoor een telefoon dient. Niet om te bellen met vriendjes die naast de deur wonen. Een goed gebruik van de telefoon is een vereiste.