Vodafone next voor bestaande klanten

10 november 2016 in ,


Is Vodafone NEXT ook voor bestaande klanten?Vodafone kwam deze zomer met spectaculair nieuws. De provider startte namelijk met Vodafone NEXT. Het principe is eigenlijk heel eenvoudig: je kunt na vier maanden abonnement van telefoon wisselen. Maar wat zijn eigenlijk de voorwaarden van deze nieuwe en unieke vorm van een abonnement afsluiten? En kunnen ook bestaande klanten van Vodafone er gebruik van maken? Op deze en andere vragen krijg je een antwoord in deze blog.

Vodafone NEXT
Met Vodafone NEXT kun je na vier maanden abonnement van telefoon wisselen. Je hebt daarbij verschillende mogelijkheden om je oude telefoon weg te doen. Zo kun je het restbedrag van de telefoon afbetalen en de telefoon houden, verkopen of weggeven. Dat restbedrag kan na vier maanden natuurlijk nog behoorlijk hoog zijn. Je kunt er daarom ook voor kiezen om de telefoon in te ruilen bij Vodafone. Hierdoor betaal je minder voor je nieuwe telefoon. Als je van telefoon wisselt, sluit je een nieuw contract af. In de meeste gevallen is dit een contract van 24 maanden. Dit abonnement gaat ook direct in.

Ook voor bestaande klanten
Nu zijn er natuurlijk mensen die net een abonnement hebben afgesloten en daardoor balen dat ze hier geen gebruik van kunnen maken. Gelukkig kan dat in sommige gevallen wel. Vodafone heeft namelijk laten weten dat Vodafone NEXT ook beschikbaar is voor sommige bestaande klanten. Alle klanten die na 4 april 2016 een abonnement hebben afgesloten kunnen ook gebruik maken van Vodafone NEXT. Het is dus niet alleen bedoeld voor nieuwe klanten, maar ook voor bestaande klanten. Daarbij geldt helaas dus wel de voorwaarde dat je recent een abonnement moet hebben afgesloten. Bestaande klanten die voor 4 april 2016 een abonnement hebben afgesloten komen dus niet in aanmerking voor Vodafone NEXT.

Een beter milieu begint bij je smartphone
Nieuwsgierig wat er met je oude toestel gebeurd wanneer je besluit om deze in te ruilen? Ook dat heeft Vodafone inmiddels bekend gemaakt. Deze toestellen zullen namelijk door de provider zelf helemaal weer geschikt worden gemaakt voor hergebruik door kleine beschadigingen te repareren. Vervolgens krijgen de toestellen een tweede leven in een ander werelddeel. Over het algemeen zal jouw oude telefoon dus in Afrika of Azië opnieuw gebruikt gaan worden. Zo werk je ook nog eens mee aan een beter milieu. Bij onherstelbare schade worden de onderdelen en het metaal uit het oude toestel ook hergebruikt.