Wat is een refurbished telefoon?

5 augustus 2016 in ,

We krijgen veel vragen wat een refurbished telefoon nou precies is. Een refurbished telefoon is een tweedehands telefoon die volledig is opgeknapt. Zo'n dergelijke refurbished telefoon werkt echter net zo goed als een nieuwe. De werking, batterijduur en software zijn namelijk allemaal gecontroleerd en alle niet werkende onderdelen zijn vervangen. Zo heb je helemaal niet het idee dat je over een oude telefoon beschikt, maar heb je in feite een volledig nieuwe telefoon tot je beschikking. Een refurbished telefoon is dan ook net zo goed als een nieuwe.

Refurbished telefoon scheelt flink in de prijs
Een refurbished telefoon wordt vaak aangeschaft om de prijs, omdat deze lager liggen dan die van nieuwe telefoons. Voor de oudere modellen scheelt dit echter behoorlijk en loopt dat wel in de tientallen euro's. Bij de nieuwere modellen waarbij je moet denken aan Iphone's en Samsung kan dit al gauw honderden euro's schelen. Veel mensen willen namelijk ook vasthouden aan hun mobiel, zonder dat ze daar veel voor moeten betalen. Denk daarbij aan een gestolen telefoon, of telefoons die niet meer werken doordat ze in het water zijn gevallen.

Verschillen tussen een refurbished telefoon en een tweedehands telefoon
Een refurbished telefoon scheelt wel degelijk van een tweedehands telefoon. Een refurbished telefoon wordt immers gewoon verkocht als een nieuw soort toestel. Je kan dan ook uitgaan van dezelfde kwaliteitseisen en daardoor wordt er vaak ook garantie op deze toestellen gegeven. Bij een tweedehands telefoon zal je dit niet krijgen en daarnaast kan deze mankementen of slijtage vertonen. Een tweedehands telefoon hoeft ook niet aan kwaliteitseisen te voldoen. Een refurbished telefoon gaat als nieuw de deur uit, waardoor deze uitvoerig wordt nagekeken en eventueel wordt opgelapt en getest.

Een refurbished telefoon is net zo goed als een nieuwe telefoon
Een refurbished telefoon is dus zo goed als nieuw, doordat deze optimaal wordt doorgelicht. De telefoon krijgt vaak een nieuwe batterij, omdat de oude vaak aan capaciteit heeft verloren. Ook komt er volledig nieuwe software op en zal ook het scherm vervangen worden indien deze dusdanig beschadigd is door krassen of barsten. Wanneer de telefoon weer als nieuw functioneert gaat deze in een nieuwe verpakkingen en wordt hij dus uiteindelijk als refurbished telefoon verkocht.