Smartphone of iphone in Amerika kopen

25 augustus 2016 in ,

Een smartphone in Amerika kopen


 We zien het steeds vaker gebeuren. Mensen die minder geld willen uitgeven aan een telefoon en daarom besluiten hun telefoon in Amerika te kopen. In eerste instantie lijkt het kopen van een telefoon alleen maar voordelig. Je betaalt omgerekend namelijk veel minder euro's voor een telefoon als je deze in plaats van in Nederland in Amerika aanschaft. Toch zijn er wat kanttekeningen bij deze situatie. Wij willen jou graag inlichten over de mogelijke problemen die je kunt krijgen wanneer jij je telefoon koopt in de VS.

Problemen bij het kopen van een telefoon in Amerika
Ten eerste moet je kijken of de Amerikaanse versie van de telefoon de Europese 4G netwerken accepteert. Dit is zeker niet het geval bij alle telefoons. Daarom adviseren wij jou om goed research te doen naar de 4G netwerken. Je moet dus kijken of de Amerikaanse versie van de telefoon alle netwerken goedkeurt die jouw provider aanbiedt. Als dit het geval is, bestaat er een grote kans dat jij je telefoon goed kan gebruiken in Nederland.

Daarnaast moet je ook rekening houden met verschillende vormen van importbelasting. Over het algemeen moet je importbelasting betalen over goederen die jij importeert uit Amerika. Dit geldt ook voor de telefoons. Soms moet je rekening houden met een percentage van 30% bovenop de inkoopprijs. In zo'n geval is het het meestal niet waard om jouw telefoon in Amerika te kopen. Door deze importbelasting ben je dan alsnog duurder uit. Natuurlijk kun je de telefoon proberen mee te smokkelen. Dit noemen we ook wel belastingontduiking en dit is natuurlijk illegaal.

Ook moeten wij je erop attenderen dat niet elk Amerikaanse toestel over de Nederlandse taal beschikt. Dit probleem treedt vooral op bij de wat goedkopere telefoons. Als oplossing kun je dan wel een soort van 'pakket' installeren die jou de Nederlandse taal aanbiedt. Hier kunnen soms wel kosten aan gebonden zijn. Iphone toestellen kunnen altijd overgezet worden op de Nederlandse taal.

Als laatste willen we jou ook meegegeven dat in sommige staten van de VS de prijzen exclusief BTW worden gegeven. Wanneer jij dan bij de kassa staat, komt er vaak nog een bedrag bij. Houd hier uiteraard rekening mee.


Abonnement voor iphone uit Amerika

 Heb jij eenmaal een toestel geïmporteerd vanuit Amerika dan heb je ook een nieuw abonnement nodig. Een los abonnement zonder toestel wordt ook wel sim only genoemd. Deze sim only abonnementen zijn er in een heleboel variaties. De goedkoopste abonnementen zijn er al vanaf enkele euro's in de maand. Dan heb je bijv. 50 belminuten maar geen mobiel internet. Zoek in onze vergelijker het juiste abonnement voor jouw nieuwe smartphone uit Amerika.