Landelijk 4G dekking bij het T-Mobile netwerk

1 november 2015 in , ,

Als derde provider in Nederland heeft het T-Mobile netwerk nu ook een landelijke 4G dekking. Dit betekent dat 95% van de Nederlandse bevolking binnen de 4G dekking van T-Mobile woont. Het netwerk zal ook in het laatste kwartaal nog verder worden uitgebreid, volgens T-Mobile zal eind 2015 het percentage gestegen zijn naar 99%.

Dat T-Mobile, na KPN en Vodafone, nu pas landelijk 4G dekking aan kan bieden komt doordat het bedrijf een geheel nieuw netwerk heeft opgebouwd. Hiermee investeert zij in de toekomst om het snel groeiende dataverbruik te kunnen verwerken.

T-Mobile 4G Netwerk

Het netwerk bestaat uit twee frequenties, naast de 1.800 MHz wordt nu ook gebruik gemaakt van een 900 MHz frequentie. Dit zal ervoor zorgen dat het bereik binnenshuis aanzienlijk beter is dan met alleen de 1.800 MHz frequentie.

Het T-Mobile netwerk wordt uiteraard gebruikt voor T-Mobile sim only, maar ook Ben en Simpel gebruiken dit netwerk. Klanten van Ben kunnen direct van deze verbeteringen profiteren, Simpel biedt momenteel nog geen 4G abonnementen aan.