Sim only 4g abonnement vergelijken

7 januari 2016 in ,

Sim only abonnement
Als je een telefoonabonnement wilt afsluiten zonder mobiele telefoon dan kies je voor een sim only abonnement. Je betaalt dus alleen voor de aansluiting op het netwerk naar keuze en natuurlijk het gebruik van het netwerk. Wanneer je deze abonnementsvorm bestelt of in een telecomwinkel koopt krijg je alleen een simkaart mee. Een sim only abonnement is bedoeld voor mensen die geen nieuwe mobiele telefoon nodig hebben of een losse telefoon zonder abonnement willen kopen.

Wat is 4G
4G is de opvolger van het 3G netwerk. Het is een veel snellere versie van de 3G waarmee je razendsnel mobiel kunt internetten. Deze snelheden kunnen wel oplopen tot 100 megabyte per seconde, dat is tien keer sneller dan 3G. Daarnaast kun je met 4G veel meer dan je met 3G kon. Bijvoorbeeld videobellen met HD-kwaliteit. Verder kun je audio en video in hoge kwaliteit downloaden zonder haperen. Daarnaast gaat het downloaden van grote bestanden veel gemakkelijker en sneller.
Een aandachtspunt bij 4G is wel dat oudere smartphones en tablets deze niet ondersteunen.

De uitrol van het 4G netwerk
De Nederlandse staat heeft in 2012 een veiling gehouden van de frequenties waar 4G op beschikbaar is. Deze frequenties zijn in handen van de providers KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2 en Ziggo. De uitrol van het 4G netwerk begon in 2013 en werd aangeboden door de providers KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. Sindsdien is het netwerk door de verschillende partijen uitgebreid. De dekkingsgraad van het 4G netwerk verschilt per provider. KPN was de eerste provider met een landelijke dekking daarna volgende Vodafone met een landelijke dekking vanaf oktober 2014. T-Mobile verkreeg de landelijke dekking per oktober 2015. Tele2 verwacht in 2016 tot een landelijke dekking te komen.

Vergelijken loont
Doordat verschillende providers 4G aanbieden is er voor de consument zeker wat te kiezen.
Je kunt kiezen om een abonnement af te sluiten bij KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. Dit zijn de grote partijen met een 4G netwerk. Naast deze providers kun je ook kiezen om een 4G sim only abonnement af te sluiten bij vele andere providers. Deze providers hebben zelf geen 4G netwerk maar maken gebruik van de netwerken van de grote providers met 4G. De prijzen en voorwaarden kunnen per provider verschillen. Wanneer je een sim only 4G abonnement wilt afsluiten kan het vergelijken van de verschillende abonnementen zeker lonen. Op die manier krijg je het beste pakket, waar je je wensen en eisen in laat terugkomen, tegen de gunstigste prijs.