Mijn review over Simyo sim only

23 november 2015 in ,

Ik ben nu iets meer dan 2 jaar klant van Simyo. Toen ik een stuk jonger was kocht ik altijd de nieuwste telefoon inclusief duur abonnement. Momenteel bel ik nog steeds met mijn iphone 4 van bijna 4 jaar oud. Ik zie de meerwaarde niet in van de nieuwste iphone 6 als ik al die functies toch niet ga gebruiken. Eigenlijk pleeg ik maar enkele telefoontjes per week en gebruik ik mijn telefoon alleen voor Whatsapp en Facebook. Mede om deze redenen (en uit kostenbesparing) heb ik gekozen voor een abonnement met 300 minuten en 500MB internet. Hiervoor betaal ik elke maand 13 euro. Tot nu toe ben ik nog nooit buiten de bundel gekomen, zeker omdat ik thuis gebruik maken van mijn wifi netwerk voor mobiel internet. Elke maand log ik 1 of 2 keer in om te kijken hoeveel ik nog over heb van mijn bundel. Heb ik bijna al mij belminuten verbruikt dan gebruik ik mijn huistelefoon wat vaker. Volgens mij kan je bij Simyo geen belplafond instellen dus je moet zelf goed opletten op je verbruik.
Elke maand krijg je een mailtje dat je factuur klaar staat, het bedrag wordt automatisch van je rekening afgeschreven. Ik heb nog nooit een klacht of vraag gehad, om die reden heb ik ook de klantenservice van Simyo nog niet gebruikt. Een groot pluspunt van Simyo vindt ik dat ze gebruik maken van het netwerk van KPN. Sommige providers hebben heel slecht bereik, zeker als ik in de woonkamer sta. Mijn vader woont in een klein dorpje en daar hebben veel providers ook slecht bereik, echter ook daar kan ik met mijn Simyo abonnement altijd goed bellen en internetten.
Je kan bij Simyo ook andere klanten aanbrengen met de vriendendeal. Je krijgt dan een bedrag per aangemelde klant. Ik heb enkele mensen een mail gestuurd en een link op mijn Twitter account gezet, alleen ik heb nog niets verdiend. Over dit spaarprogramma kan ik dus niet veel zeggen, misschien dat het wel werkt als je veel vrienden op Facebook hebt of veel Twitter volgers.
Onlangs heb ik mijn abonnement verlengd, de abonnementsprijs is 1 euro omlaag gegaan omdat ik hem voor 1 jaar hebt vastgezet. Er zijn speciale bundels voor trouwe bellers, of deze prijzen echt veel goedkoper zijn heb ik eerlijk gezegd niet gecheckt. Soms krijg je een mailtje dat de prijzen zijn verlaagd, dat geeft me een goed gevoel. Zojuist heb ik gekeken in de vergelijker van deze site en ik zie dat Simyo nog steeds tot de goedkoopste aanbieders behoort. Mocht ik in de toekomst een nieuw toestel nodig hebben zal ik deze altijd los kopen en blijven bellen via sim only.