is onbeperkt bellen echt onbeperkt?

4 augustus 2016 in ,

Is onbeperkt bellen echt onbeperkt

Veel telefoonproviders adverteren vaak met onbeperkt bellen, sms'en en internet, maar de vraag is of dit wel echt zo is. Want kun je daadwerkelijk bij elke provider onbeperkt bellen? Abonnementen worden aangeboden met onbeperkt bellen, maar vaak zit er nog een addertje onder het gras. Vaak verbinden providers nog een limiet aan de abonnementen, zodat je dus daadwerkelijk niet helemaal onbeperkt kunt bellen.

Hoe belangrijk is onbeperkt bellen nog?
Desondanks zie je het wel steeds vaker voorkomen dat providers abonnementen aanbieden met onder andere onbeperkt bellen. In het geval van de sms is het in deze tijd echter niet eens zo interessant meer om dat onbeperkt aan te bieden. Veel mensen maken namelijk nauwelijks gebruik meer van deze dienst, nu er ook diensten als Whatsapp of Snapchat zijn. Die dienst kan ook gezien worden als gratis weggevertje. Je kan zelfs al bellen via Whatsapp, dus hoe belangrijk is het onbeperkt eigenlijk nog?

Providers richten zich op mobiel internet
Veel meer providers zijn dan ook gericht op het verbruik van data, dat tegenwoordig veel belangrijker is. Met het 4G netwerk zal de nadruk ook veel meer te komen liggen op het mobiele internet. Naar verwachting zullen de belminuten dan ook helemaal gaan verdwijnen, omdat dat het gewenste effect nier meer zal sorteren. Wel zullen mensen nog blijven bellen, maar valt daar de winst voor providers niet meer weg te halen.

Onbeperkt bellen slechts bij aantal providers mogelijk
Er zijn al wel enkele providers, waarbij je echt onbeperkt kunt bellen, maar deze zijn nog vrij schaars. Eigenlijk alleen bij Tele2 is het echt mogelijk en ook de provider Robin Mobile komt een heel eind. Bij overige providers zit er vaak nog wel een limiet aan en zal je toch niet helemaal onbeperkt kunnen bellen. Dit soort abonnementen zijn het meest interessant voor de grote verbruikers, die dagelijks veel telefoontjes aan het plegen zijn. Voor degene die minder bellen, zijn andere abonnementen interessanter en ook voordeliger. Onbeperkt bellen is dus wel degelijk mogelijk, maar dan zal je wel goed moet uitzoeken bij welke provider dit kan en wat voor abonnement het is.