Abonnement voor ipad

29 juli 2016 in ,

Abonnement voor je iPad?

Hoewel het lijkt of we al decennia lang gebruik maken van de iPad is dit apparaat pas sinds 2010 in Nederland te koop. Sindsdien is de populariteit van het apparaat enorm gegroeid. Vrijwel elk gezin heeft wel zo'n tablet in huis en er wordt dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Sommige scholen stellen het bezit van een iPad zelfs verplicht omdat er zo huiswerk gemaakt wordt. De iPad wordt dus niet alleen gebruikt voor spelletjes en het kijken van filmpjes, maar ook voor veel nuttige dingen.

Alleen thuis
Wat opvalt is dat heel veel mensen de iPad alleen thuis gebruiken of bij andere mensen thuis of op scholen en bedrijven. In dat geval kun je natuurlijk altijd gebruik maken van een WIFI verbinding. Vrijwel elk openbaar gebouw heeft tegenwoordig WIFI en ook de overgrote meerderheid van de huishoudens beschikt over dit draadloze internet. Wanneer jij zo iemand bent, die de iPad enkel thuis, bij andere thuis of in openbare gebouwen gebruikt, heb je natuurlijk helemaal geen abonnement nodig. Die kleine stukjes onderweg kun je best zonder internet. In dat geval is het dus af te raden dat je een abonnement afsluit voor je iPad.

Mobiel
Een abonnement voor je iPad is namelijk alleen nodig wanneer je gebruik wilt maken van mobiel internet. Dat kan bijvoorbeeld als je voor je werk veel op reis bent. Het is niet zo uitgebreid als een smartphone maar dat is uiteraard ook helemaal niet nodig. Of zie je jezelf al op het station naar een vriend bellen met een iPad aan je oren? De abonnementen zijn dus echt alleen maar gericht op data en dat zorgt er ook direct voor dat het vele malen goedkoper is dan een telefoonabonnement. Je kunt bij veel providers kiezen uit verschillende soorten abonnementen. Gebruik je nog veel minder data? En wil je niet voor data betalen die je niet gebruikt? Dan kun je prepaid nemen. Je betaalt in dat geval enkel voor de data die je daadwerkelijk gebruikt. Let er overigens op dat je ook met je iPad in het buitenland hoge roamingkosten moet betalen!