Mobiel afgesloten KPN

22 juli 2016 in ,

Hoe werkt mobiele afsluiting bij KPN?

Mobiel afgesloten door KPN? Dan ben je heus de enige niet. Het gebeurt namelijk veel meer dan je denkt. Vooral sinds mensen dolgraag de nieuwste telefoon willen, maar de hoge toestelprijs niet kunnen betalen. Telecombedrijven spelen daar op in door abonnementen aan te bieden waarmee je de telefoon gratis krijgt. In dat geval is het abonnementsgeld wel hoog en soms kunnen er situaties ontstaan, zoals zonder werk komen te zitten, waardoor het iedere maand weer lastig is om te betalen. Maar hoe gaat zo'n mobiele afsluiting bij KPN dan eigenlijk precies? We leggen het in dit artikel uit.

Halfzijdige afsluiting
Allereerst wordt je mobiele telefoon niet zomaar afgesloten. Je heb een ruime betalingstermijn. Je krijgt dan ook eerst verschillende herinneringen. Dat gebeurt zowel via sms als via de post. Let er wel op dat herinneringen via de post extra geld met zich mee brengen, waardoor het bedrag dat je moet betalen nog hoger wordt. Als je na 3/4 weken nog niet hebt betaald, volgt er een halfzijdige afsluiting. Dat betekent dat je niet meer kunt bellen of sms'en en ook geen mobiel internet hebt. Wel kunnen andere mensen jou bellen of smsen. Natuurlijk kun je ook gewoon gebruik maken van WIFI. Je krijgt een brief dat je abonnement halfzijdig is afgesloten en dat je voor een bepaalde datum dient te betalen omdat je telefoon anders helemaal wordt afgesloten.

Helemaal afgesloten
Als je vervolgens nog niet betaalt, wordt je telefoon dus helemaal afgesloten. Dat betekent dat je andere mensen jou ook niet meer kunnen bellen of smsen en dat je nummer helemaal uit de lucht is. Je telefoon wordt pas weer aangesloten als je het volledige openstaande bedrag hebt betaald. Het vervelende daaraan is dat het inmiddels waarschijnlijk zolang heeft geduurd, dat het abonnementsgeld van de volgende maand daar ook bij is gekomen. Bovendien wordt er op je volgende factuur zo'n 30 euro in rekening gebracht voor het opnieuw aansluiten van je telefoon. Is je telefoon afgesloten en kun je nog niet betalen? Neem dan contact op met KPN om samen naar een oplossing te zoeken! Is jouw maandbedrag te hoog, bekijk dan de KPN sim only abonnementen.