Valt telefoon onder reisverzekering

6 september 2016 in ,

Valt de telefoon onder de reisverzekeringWanneer je van plan bent om op reis te gaan is het afsluiten van een goede reisverzekering zeer verstandig. Wanneer je een doorlopende reisverzekering hebt dan is het verstandig om na te gaan waarvoor je allemaal gedekt bent. Je moet namelijk vooraf weten wat er allemaal gedekt is en wat er bij verlies en/of beschadiging vergoed wordt. Wanneer je geen doorlopende reisverzekering hebt is het niet moeilijk om een dergelijke verzekering af te sluiten. Door middel van een telefoontje is dat vaak al mogelijk of online afsluiten via internet. Vergelijk eerst wel de premie die er betaald moet worden en kijk vooral na wat er is verzekerd. Nu zal natuurlijk een goedkope reisverzekering niet altijd zaligmakend zijn. Het gaat erom dat je die dekking krijgt die je wenst.

Telefoon verzekerd
Een van de meest geclaimde bedragen bij een maatschappij zijn die van smartphones. Je mobiele telefoon zal onder de bagagedekking vallen. Voor de mobiele telefoon geldt vaak dat er een maximale vergoeding wordt uitgekeerd bij verlies, diefstal of beschadiging. Daarom loop je de kans dat niet het volle bedrag zal worden vergoed van je mobiele telefoon. Veel reisverzekeringen betalen niet meer uit dan €300,- Daarvoor heb je natuurlijk vaak geen nieuwe mobiele telefoon. Kijk daarom de verschillende reisverzekeraars goed na. De goedkoopste reisverzekeringen bieden ook vaak de laagste dekking voor je dure spullen zoals tablet of mobiele telefoon. Er zijn maatschappijen waarbij het eigen risico net zo hoog is als de maximale vergoeding van de telefoon. Er zijn ook verzekeringen waarbij je slechts, door een euro extra te betalen, je telefoon kunt verzekeren zonder een eigen risico. Wanneer je dat dus goed bekijkt dan kom je niet voor verassingen te staan als je telefoon wordt gestolen of iets dergelijks. Je hebt dan geen eigen risico en zal een nieuwe mobiele telefoon kunnen aanschaffen. Daarom is het voor derglijke zaken van groot belang dat er vooraf wordt bekeken of je spullen goed zijn verzekert zonder een eigen risico. Dat moet je ook goed nakijken wanneer je een doorlopende reisverzekering hebt.


Heb je geen goede verzekering en ben je toch jouw telefoon kwijtgeraakt tijdens de vakantie, bekijk dan hieronder enkele telefoon aanbiedingen.