gsm contract kind

14 september 2016 in ,

Een gsm contract voor een kindTegenwoordig krijgen veel kinderen op jonge leeftijd al een telefoon van hun ouders. De kinderen vinden dat een leuke bezigheid en de ouders vinden het vaak een prettige gedachte dat ze hun kind kunnen bellen. Toch moet het eigenlijk niet op een al te jonge leeftijd gebeuren. De kinderen hebben dan nog geen notie van de kosten die het bellen en internetten met zich mee kan brengen. De kosten kunnen daarom weleens behoorlijk uit de hand lopen. Hoe vaak gebeurd het niet dat kleine kinderen soms uren aan het bellen zijn terwijl ze maar op de hoek van de straat wonen. Het wordt op deze manier een gewoonte altijd met de telefoon aan de gang te zijn. Ook kijken ook jonge kinderen naar filmpjes op bijvoorbeeld Youtube. Wanneer dat gebeurt zullen de euro’s gewoonlijk de deur uitvliegen. Ondanks dat het op de dag van vandaag een veilige gedachte is, dat ook zeer jonge kinderen al een telefoon hebben, moet er toch paal en perk worden gesteld aan het belgedrag.

Kosten
Op de eerste plaats zal men moeten weten wat een abonnement voor een kind zo duur maakt. Er zijn de maandelijkse kosten die vooraf goed zijn in te schatten. Een abonnement wordt echter pas duur wanneer er buiten de bundel wordt gebeld of geïnternet. Er zijn veel ouders die schrikken als ze een rekening van boven de €100,- thuis krijgen. Je zou een prepaid abonnement kunnen geven aan je kind. Dat heeft echter het nadeel dat, zodra het tegoed op is, er niet meer gebeld kan worden. Ook zal het tegoed steeds weer moeten worden aangevuld.

Kosten laag houden
Om de kosten laag te houden kan de provider waarschuwen dat de bel-en internetbundel bijna is verbruikt is. Wanneer het kind verantwoordelijk is, zal het dan stoppen met te veel te bellen of filmpjes kijken. Toch is vaak een waarschuwingsbericht niet voldoende. Een andere mogelijkheid is daarom ervoor te zorgen dat er buiten de bundel niet meer gebeld kan worden. Er kan bij enkele providers wel met bijvoorbeeld het nummer thuis gebeld worden. Er is nog een mogelijkheid. De provider kan ervoor zorgen dat de internetsnelheid aanzienlijk minder wordt buiten de bundel. Ook kan je nog je kind de volledige vrijheid geven. Je kan tegenwoordig voor een laag bedrag een onbeperkt abonnement afsluiten. Er zijn dus mogelijkheden genoeg om de kosten van het bellen bij jongen kinderen binnen de perken te houden.