Simyo Buitenlandbundel

6 juli 2016 in ,

Simyo buitenlandbundel

Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland kan het handig zijn om een extra buitenlandbundel bovenop je bestaande mobiele abonnement te nemen. Met Simyo kan je overal ter wereld gebruik maken van het internet. Een buitenlandbundel kan dan ook een stuk voordeliger zijn, dan wanneer je hier geen gebruik van maakt. Tevens is het ook gewoon mogelijk om met Simyo te bellen en sms'en vanuit het buitenland.

Internetten doe je met Simyo overal in de wereld
Ondanks dat je met Simyo overal ter wereld gebruik kan maken van internet, is er geen specifieke Simyo buitenlandbundel verkrijgbaar. Wel biedt Simyo ten alle tijden ondersteuning tijdens het internetverbruik in het buitenland. De kosten voor het internetten binnen de EU liggen op zes eurocent per MB, terwijl dit buiten de EU een stuk hoger ligt met bijna 5 euro per MB. Simyo houdt je tijdens het verblijf in het buitenland op de hoogte en zal je een bericht sturen met een waarschuwing bij een bedrag van vijftig euro. Je wordt echter niet uitgesloten voor het gebruik van internet, dat je altijd kan blijven gebruiken. Wanneer je gebruik wilt maken van internet, dan dien je dataroaming aan te te zetten en de optie mobiel internet in het buitenland.

Je hoeft geen specifieke Simyo buitenlandbundel aan te schaffen
Natuurlijk kan je naast het internetten met Simyo ook gewoon bellen en sms'en in het buitenland. Ook hiervoor hoef je geen speciale Simyo buitenlandbundel aan te schaffen. De kosten voor het bellen en sms'en worden dan ook buiten je huidige bundel gerekend. Wanneer je gebruik wilt maken van bellen in het buitenland, dan moet je de optie bellen in en naar het buitenland aanzetten op mijn Simyo. Ook hierbij dient de dataroaming weer ingeschakeld te worden. Een geschikt netwerk vind je door handmatig te zoeken en vindt je onder de noemer netwerkinstellingen. Kijk van tevoren altijd even waar je naar toe gaat en kijk wat voor tarieven daar op dat moment gelden. Zo kan je ongeveer een inschatting maken van de mobiele kosten die je kwijt kunt zijn als je in het buitenland zit.