Vanaf eind 2015 mobiel betalen bij ING Bank

9 november 2015 in ,

Bij ING Bank is het vanaf eind 2015 mogelijk om met je Android Smartphone te betalen. Na het testen van de dienst onder een beperkt aantal gebruikers zal de dienst nu voor iedereen beschikbaar worden gesteld. Wel rekent de bank een kleine maandelijkse prijs van 50 cent voor mobiel betalen.

Op alle plekken waar contactloos betalen mogelijk is kunnen klanten van ING de dienst gebruiken. Door de smartphone tegen de zijkant van het pinapparaat te houden wordt de betaling automatisch verwerkt, voor bedragen tot 20 euro is geen pincode meer nodig.

De kosten zijn € 0,50 p/m, ter introductie zijn de eerste 6 maanden gratis. Voor de dienst is een Android Smartphone met NFC chip nodig die is voorzien van Android 4.4 KitKat of nieuwer. De dienst zal voorlopig nog niet uitgerold worden naar de iPhone, Apple geeft ontwikkelaars geen toegang tot deze chip. Wel is betalen via Apple Pay mogelijk, maar deze dienst is nog niet beschikbaar voor de Nederlandse markt.

Sim only en mobiel betalen

Ook met een sim only abonnement is mobiel betalen mogelijk. Wel is belangrijk dat je een smartphone met Android en een NFC chip hebt. Alle providers op deze website ondersteunen deze smartphones. Profiteer dus snel van een goedkoop sim only abonnement en vergelijk direct alle mogelijkheden via het zoekvenster bovenaan op deze website.