Welk gsm abonnement voor kind?

12 februari 2016 in ,

Welk gsm abonnement is het beste voor mijn kind?

Kinderen beginnen steeds jonger met het gebruik van alle verschillende media. 1 van deze media die bijna elk kind heeft of krijgt is de mobiele telefoon. Tegenwoordig zijn hiervoor veel mogelijkheden. Zo kan er gekozen worden voor een abonnement met toestel, een los toestel met een prepaid simkaart of de sim only waarbij het toestel los aangeschaft wordt.

Sim only
Sim only, de naam zegt het al, aankoop van alleen de simkaart. Naast deze simkaart moet het kind dus nog een toestel hebben. Deze kan los aangeschaft worden online of in de winkel. Wanneer je bijvoorbeeld nog een toestel hebt liggen die niet gebruikt wordt en deze geschikt is voor je kind kan een sim only heel geschikt zijn.

Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden bij de aanschaf van een sim only simkaart. Zo kan je vaak kiezen voor verschillende aantal belminuten, smsjes en de grootte van de eventuele internetbundel. Je kan dus precies samenstellen wat je kind nodig hebt. Belt je kind veel? Dan is het makkelijk om voor een abonnement te gaan met veel belminuten. Gebruikt je kind vooral het internet? Kies dan voor een bundel met meer mb's internet.

De mogelijkheden voor het abonnement verschillen per aanbieder. Daarom is het goed om je van te voren te verdiepen in de verschillende providers. Dit kan heel gemakkelijk op het internet, er zijn veel onafhankelijke sites die eerlijk weergeven welke voordelen en mogelijkheden bij welke provider horen.

Sim only vs prepaid kaart
Een heel bekend begrip is de prepaid kaart. Veel mensen zijn met deze kaarten opgegroeid en het nadeel hiervan is dan ook wel bekend; je beltegoed raakt op en op dat moment kan je kind echt niet telefoneren, sms'en of internetten. Een voordeel van de sim only is dat je kind altijd kan bellen en je dus op elk moment kan bereiken.

Sim only vs abonnement met telefoon
Heb je geen telefoon in huis voor je kind? Dan kan je er over nadenken om een abonnement voor je kind af te sluiten inclusief toestel. Het abonnement wordt in prijs dan een stuk duurder aangezien je ook de toestelkosten moet betalen. Het voordeel van een sim only is dat de maandelijkse kosten relatief laag zijn, ook al verschilt dit uiteraard per abonnement.

De controle als ouder
Als ouder van een kind wil je graag een overzicht en de controle hebben over de belkosten van het kind. Veel providers hebben hiervoor speciale opties. Zo kan je vaak in laten stellen dat je een sms krijgt van de provider wanneer het kind bijna over de bel/internet limiet heen gaat. Vaak kan je ook via een speciale URL of applicatie zien met wie en wanneer je kind belt.

Duur van abonnement
De duur van de abonnementen verschilt. Het abonnement kan een looptijd hebben van 1 jaar of 2 jaar. Sommige providers bieden de mogelijkheid om het abonnement eerder op te kunnen zeggen. Het kan ook per provider verschillen of het aantal belminuten en mb's tijdens de looptijd gewijzigd kan worden.