welke providers zijn er in Nederland?

14 juli 2016 in ,

De vraag van vandaag: Welke mobiele providers zijn er in Nederland?

Als je een nieuw abonnement wilt gaan aanschaffen is dat niet altijd makkelijk. Er is zoveel en soms zie je door de bomen het bos niet meer. In deze tekst kun je makkelijk, overzichtelijk en snel zien welke mobiele providers er allemaal zijn in Nederland.

Concreet heb je in Nederland 4 hoofdproviders. T-Mobile, een provider met Duitse achtergrond, Koninklijke KPN, Tele 2 en Vodafone. Deze providers hebben allevier een aantal providers onder zich, die we één voor één gaan bespreken.

We beginnen bij T-Mobile, een provider met Duitse achtergrond. In Nederland draagt T-Mobile Bliep onder zich, een in Nederland unieke service. Voor een bepaald bedrag kan de gebruiker per dag zijn abonnement aan of uit zetten. Je kunt bij Bliep dus een dag onbereikbaar zijn en een dag niet moeten betalen. Dit is erg handig voor jongeren of voor reizigers. T-Mobile draagt ook het mobiele netwerk Ben onder zich. Ben is een zelfstandig onderdeel van T-Mobile.

De Koninklijke KPN is een aanbieder van televisie, mobiele telefonie, internet en vaste telefonie. KPN heeft onder andere Simyo en Telfort onder zich en had ook het populaire jongerennetwerk Hi onder zijn vleugels. Hi is vanaf 2015 opgeheven en is nu gewoon KPN. KPN draagt ook Aldi Talk, Albert Heijn Mobiel, Ajax Mobiel, Kruidvat Mobiel en Rabo Mobiel onder zich.

Telfort, een dochterbedrijf van KPN is in Nederland een groot, bekend bedrijf. Telfort biedt net zoals KPN mobiele en vaste telefonie, internet en interactieve televisie. Voordat Telfort gekocht werd door KPN was Telfort een zelfstandig netwerk.

Tele2 is van oorsprong Zweeds en bied net zoals KPN niet alleen mobiele telefonie maar ook internetdiensten.

Vodafone is een wereldspeler in de telecommunicatie met mobiele netwerken in 42 landen. Vodafone draagt in Nederland Hollands Nieuwe onder zich. Ook had Vodafone Sizz en Blyk onder zich. Sizz was een samenwerking met RTL. Sizz en Blyk zijn beiden gestopt in 2014. Hollandsnieuwe richt zich op de Sim Only markt met abonnementen waarbij je één bundel hebt voor bellen, smsen en internetten.

Dit zijn de providers die in Nederland op de markt staan. Kiezen is nog steeds lastig, maar met dit duidelijke overzicht kom je vast een stapje verder in je keuze!