Belplafond instellen bij Ben

4 maart 2016 in ,

Bij Ben sim only kan je niet een belplafond instellen op een bepaald aantal belminuten of MB data. Wel zijn er een aantal andere mogelijkheden om hoge kosten te voorkomen. De eerste optie is om regelmatig in te loggen bij Ben, zodat je precies kan zien wat je verbruik is en hoeveel belminuten je nog over hebt tot de volgende maand ingaat. Log elke week in of download de app van Ben om direct inzicht te krijgen in jouw bel- en data bundel.

Een andere voorzorgsmaatregel die Ben heeft is de gebruikslimiet. Deze gebruikslimiet geldt echter allen voor kosten buiten jouw bundel. Buiten de bundel betaal je 31 cent per minuut, zorg er dus voor dat je niet te vaak buiten de bundel komt. Zit je structureel boven je bel of databundel, dan doe je er verstandig aan om jouw abonnement te verhogen. Als je vandaag een verhoging aanvraagt bij Ben gaat deze morgen al in.

Ben stuurt een waarschuwings- SMS als je 80% van jouw data bundel hebt verbruikt. Als je de 100% hebt verbruikt krijg je nogmaals een SMS. Nadat je deze laatste SMS hebt ontvangen doe je er verstandig aan jouw mobiel internet tijdelijk uit te zetten.

Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van gratis WIFI netwerken. Ben je thuis, zet dan jouw mobiele data verbinding uit, zo voorkom je onnodig verbruik. Heb je op sommige plekken slecht ontvangst, koop dan een WIFI versterker om dit probleem op te lossen. Ook als jij naar het buitenland op vakantie gaat moet je data roaming uitzetten.

Wil je toch een belplafond kunnen instellen, kijk dan bij een van de andere sim only aanbieders. Wil je een sim only abonnement afsluiten voor een kind, dan is het bijna een noodzaak om een belplafond te kunnen instellen. Kinderen hebben vaak moeite binnen hun bundels te blijven en kunnen vaak nog niet goed omgaan met financiële verantwoordelijkheden waaronder een mobiel abonnement.