hoeveel data verbruikt pokemon go?

16 augustus 2016 in ,

Je kunt er deze dagen bijna niet meer omheen. Iedereen loopt buiten om zijn of haar pokemons te vangen. De pokemon go app is dan ook een enorme rage, waarbij menigeen op jacht is om elke dag weer pokemons te vangen. Het grootste gedeelte van de smartphonegebruikers zit dan ook massaal aan de pokemon go. Het zorgt er echter wel voor dat je meer data verbruikt, aangezien je de pokemons vaak moet vangen op plaatsen waar geen wifi is. Hoe hou je dan ook het verbruik van data binnen de perken?

Goede 4G verbinding is belangrijk bij pokemon go
De pokemons zijn overal, zowel op straat als in gebouwen of parken. Hier heb je niet overal wifi, dus ga je automatisch gebruik maken van je databundel. Een goede 4G verbinding is dan ook belangrijk wanneer je pokemon go wil spelen. De game haalt kaartgegevens, locaties en andere zaken van het internet af.

Data verbruik bij spelen pokemon go valt mee
Maar wat is nou eigenlijk het verbruik dat je gebruikt tijdens het spelen van pokemon go. Het komt er ongeveer op neer dat je per half uur spelen ongeveer 5MB verbruikt. Dat is niet extreem veel en databundels zijn al te verkrijgen vanaf 100 MB. Meer zorgelijk is de batterij, die snel leegt loop door het spelen van pokemon go. Je gebruikt namelijk continue GPS en ook de camera, waardoor de telefoon veel energie verbruikt. Na iets meer dan een uur spelen kun je, je telefoon dan ook aan de lader leggen.

Leeglopen batterij vervelender dan het data verbruik bij spelen pokemon go
Pokemon go is een enorme hype en erg populair en wordt dan ook overal ter wereld gespeeld. Het data verbruik tijdens het spelen van pokemon go valt echter reuze mee en zal je niet snel op extra kosten jagen. Het meest vervelende is nog wel dat de batterij van de telefoon snel leeg zal raken en je daardoor niet lang kunt spelen. Je kunt pokemon go dan ook niet zo heel lang achter elkaar spelen, maar je kan dit wel vaak doen zonder dat dit veel verbruik aan data kost.

Wil je een grotere databundel, bekijk dan hieronder een aantal acties, waarbij je urenlang extra kunt genieten van mobiel internet.