Geen bereik in huis

22 maart 2016 in ,

Geen bereik in huis

Iedereen wil graag op elke plek gebruik kunnen maken van de telefoon. Bellen, sms'en en internetten vinden we steeds belangrijker en zeker in huis willen we dit kunnen doen. Echter komt het nog steeds voor dat je binnenshuis geen bereik hebt. Zodoende kan je misschien soms helemaal niet bellen of valt midden in een gesprek de verbinding weg. Dit zal voor de mensen die hier mee te maken hebben een grote ergernis zijn.

Oorzaken geen bereik
Wanneer je bereik vaak wegvalt of als je zelfs binnenshuis geen bereik hebt wil je graag weten waar het aan ligt. Wanneer je namelijk weet waar het aan ligt kan je er vaak ook wat aan doen. Het geen bereik hebben kan liggen aan een provider, je zou dus kunnen overwegen om te switchen. In veel gevallen helpt dit echter niet en krijg je bij je nieuwe provider dezelfde problemen. Jammer, want het switchen is vaak niet eenvoudig. De oorzaken van slecht bereik zijn de volgende:

  • Sommige woningen of gebouwen zijn erg goed geïsoleerd. Fijn, want zo kan je op de energierekening besparen. Echter kunnen glas en isolatiematerialen een belsignaal dempen. Hierdoor kan je binnenshuis last hebben van geen bereik.

  • Bekend is het probleem van een bosrijke omgeving. Een omgeving met veel bomen, tunnels, heuvels of grote gebouwen kan de oorzaak zijn van het wegvallen van een signaal.

  • De steeds nieuwere telefoons kunnen in sommige gevallen ook zorgen voor minder of geen bereik. De oudere telefoons van vroeger hadden vaak een beter bereik. Dit komt doordat de huidige modellen steeds meer technologische snufjes krijgt waardoor er op de signaalsterkte wordt ingeboet.

  • Het kan liggen aan de dekkingskwaliteit van de provider waar je aangesloten bent.


Dekkingskwaliteit
Niet elke provider heeft dezelfde dekkingskwaliteit. Het kan zijn dat je bereik binnenshuis kan verbeteren door van provider te wisselen. Voor je dit doet kan je online gemakkelijk bekijken welke provider voor jou het beste is. Dit kan door je postcode in te vullen.

Wat kan je zelf doen?
Wanneer het een andere oorzaak heeft, zoals de isolatie van de woning of het gebied waar de woning staat kan er vaak minder aan gedaan worden. Je kan proberen uit te zoeken of er een bepaalde plek in huis is waar het bereik wel goed is of bijvoorbeeld buiten bellen. Ook kan je op zoek naar andere hulpmiddelen zoals een GSM Extender.