Beltegoed meenemen naar nieuwe telefoon

14 september 2016 in ,

Wanneer je over wil stappen naar een nieuwe telefoon kan het zo zijn dat je nog beltegoed hebt staan op je oude telefoon. Het is zonde om dit niet mee te kunnen nemen naar je nieuwe telefoon en in veel gevallen is dit daadwerkelijk ook echt niet mogelijk. Dat is eigenlijk best vreemd, maar eigenlijk ook wel weer logisch. De providers willen namelijk zoveel mogelijk geld verdienen en zij beperken daardoor dan ook de houdbaarheid van belminuten en sms'jes.

Houdbaarheid van belminuten en sms'jes is beperkt
Veelal is het zo dat je, je beltegoed niet op maakt voordat je overstapt naar een nieuwe telefoon. Daardoor hou je altijd wel beltegoed over wat je kan meenemen naar je nieuwe telefoon. Je gaat immers niet bellen om het bellen en omdat veel mensen dit doen houden providers hier een aardig bedrag aan over. Daardoor is de houdbaarheid van belminuten en sms'jes ook zo beperkt. Meestal is dit dan ook niet langer dan een maand, waardoor klanten over hun bundel heen gaan en zij de hogere buitenbundel tarieven zullen gaan betalen. Dit is dan ook waarop de providers behoorlijke bedragen verdienen.

Let goed op de polisvoorwaarden
Providers bieden ook nog altijd veel abonnementen aan waarbij je afrekent per minuut. Dat houdt in dat als je minder dan een minuut belt, je nog altijd voor die minuut betaald. Wettelijk zijn de providers wel verplicht om een abonnement aan te bieden, waarbij er per seconde wordt afgerekend. Deze zijn echter niet zo populair omdat hierbij het toestel meestal niet gratis verkrijgbaar is. Het is dan ook altijd belangrijk om goed op de polisvoorwaarden te letten.

Beltegoed meenemen naar nieuwe telefoon is overbodig
Beltegoed meenemen naar je nieuwe telefoon is dan ook eigenlijk niet zo interessant. De kans is namelijk groter dan je er geen voordeel mee doet, maar er nog juist meer voor moet betalen. Beter is het dan ook om het zo uit te kienen, dat je je beltegoed op maakt voordat je overstapt naar een nieuwe telefoon. Beltegoed meenemen naar een nieuwe telefoon kan wel, maar dan zal je heel goed moeten uitzoeken bij welke provider dat het meest voordelig is.