Telefoonabonnement voor kinderen

22 augustus 2016 in ,


Een telefoonabonnement voor kinderen, zin of onzin?De mobiele telefoon
We kunnen het ons haast niet meer voorstellen maar er was ooit een tijd dat we niet de beschikking hadden over een mobiele telefoon. Er zullen momenteel weinig mensen zijn die geen gebruik maken van een smartphone. Het gaat dan niet enkel om de sociale acceptatie maar zeker ook over het gebruiksgemak van de huidige generatie smartphones. Iedereen, in elke leeftijdscategorie, maakt gebruik van het mobiele netwerk.

Kinderen en een telefoonabonnement
Het is opvallend om te zien hoe de leeftijd van kinderen die gebruik maken van een smartphone is gedaald in de laatste jaren. Eigenlijk wil deze constatering aangeven dat de kinderen die gebruik maken van een mobiele telefoon steeds jonger worden. Dat is ook logisch omdat het gebruik van een telefoon uiteraard niet leeftijd gebonden is. De grote vraag is wel in hoeverre een smartphone invloed heeft op de belevingswereld van kinderen.

De bereikbaarheid van kinderen
Een smartphone is de ideale manier om voortdurend in contact te kunnen zijn met je kinderen. De communicatie verloopt snel en gemakkelijk. Hoe ideaal is het om je kind even te bellen als je snel boodschappen wilt doen en dus een korte tijd niet thuis bent? Hetzelfde geldt natuurlijk andersom. Een lekke band van de fiets op de weg terug van school is vervelend. Een telefoontje met het thuisfront en eventuele bezorgdheid is vermeden. Dit zijn de mooie voordelen van de mobiele telefonie.

De invloed van de smartphone op kinderen
Het gebruik van een mobiele telefoon voor kinderen houdt ook een bepaalde mate van verantwoordelijkheid in. Met een telefoonabonnement wordt de wereld voor een kind veel groter en als ouder moet je weten hoe groot je die wereld wilt maken. Het is vrij simpel om bepaalde functies en toepassingen op een telefoon aan te passen aan de belevingswereld van je kind. Daarmee ontstaat een soort schil waardoor het gebruik van het telefoonabonnement veel effectiever wordt.

Een aangepast telefoonabonnement
Vrijwel alle providers van mobiele telefonie kennen pakketten die voor kinderen zeer geschikt zijn. Zo kun je het gebruik van internet aanpassen op een manier die je zelf voor je kind prettig vindt en die praktisch is. Omdat ook de belminuten en het aantal tekstberichten zelf in te stellen zijn is een telefoonabonnement voor kinderen handig en zeer betaalbaar. Bovendien raken de kinderen zo ook gewend aan verantwoord belgedrag. Om de kosten in de hand te houden adviseren wij een sim only abonnement voor kinderen af te sluiten.