Gsm abonnement verlengen of oversluiten?

24 juni 2016 in ,

Bij het oude blijven of kiezen voor nieuw?

Er is een speciale wet in Nederland, deze maakt het voor consumenten mogelijk om gemakkelijker een gsm abonnement op te zeggen. Je hebt nu namelijk het recht om maandelijks je abonnement op te zeggen. Deze maand gaat in op het moment dat je opzegt. Zo kun je veel eenvoudiger en sneller overstappen naar een andere aanbieder. Het risico is dan natuurlijk wel dat je bij een kleine ontevredenheid over jouw oude abonnement de keuze maakt om te switchen. Ook kun je je gemakkelijk laten verleiden door een beter, maar misschien ook duurder abonnement, waardoor je hogere kosten gaat maken.

Wanneer kies je voor een ander gsm abonnement?
Je kunt er eigenlijk elk moment voor kiezen om van abonnement te veranderen. Toch denk je er waarschijnlijk niet zo snel aan als je tevreden met jouw huidige abonnement. Je voelt je meer verplicht tot het maken van de keuze als jouw aanbieder met een wijziging komt op jouw huidige abonnement. Zo kan het zijn dat de kosten worden verhoogd of dat je wordt beperkt in de mogelijkheden. Dan is jouw aanbieder verplicht om jou hiervan op de hoogte te stellen en jou vier weken voor de opzegtermijn de mogelijkheid te bieden om het abonnement te beëindigen.

Hoe beëindig je een gsm abonnement en kies je voor een nieuwe?
Het beëindigen van jouw abonnement gaat heel eenvoudig. Er is een regel dat het overzetten van de ene naar de andere provider niet langer dan een dag mag duren. Je bekijkt de voorwaarden van jouw huidige abonnement. Daarna zeg je niet op, maar bestel je een nieuw abonnement. Door deze af te sluiten kun je meestal kiezen voor de optie dat jouw nieuwe aanbieder jouw huidige abonnement gaat opzeggen. Als dit niet het geval is, zeg dan pas je huidige abonnement op, nadat je een nieuw abonnement hebt afgesloten. Zo weet je zeker dat jouw huidige nummer over genomen kan worden door de nieuwe provider. Het kan ook zijn dat je een (gedeeltelijk) nieuw nummer moet nemen.