over bundel heen, wat moet ik doen?

25 juli 2016 in ,

Wat als ik over mijn bundel heen ben?Het is bij mensen die veel buiten komen voor hun werk, ontspanning of om een andere reden aan de orden van dag: je gebruikt teveel mb's en komt daardoor over je bundel heen. Als je niets doet, kan dat behoorlijk veel geld kosten, al hebben veel providers daar oplossingen voor. Maar wat kun je nou eigenlijk het beste doen wanneer je over je bundel heen bent? We vertellen het in dit artikel.

Voorkomen is beter dan genezen!
Het klinkt flauw en ontzettend cliché, maar het is toch echt waar. Ook in dit geval kun je beter voorkomen dat je over je databundel heen gaat. Veel providers sturen berichtjes met informatie over je databundel. Je krijgt dan bijvoorbeeld bericht wanneer je 50% verbruikt hebt en wanneer je 75% verbruikt hebt. Op die manier kun je het een klein beetje in de gaten houden. Helaas werkt dat niet altijd. Daarom bieden de meeste providers ook een app aan waarmee je jouw dataverbruik exact in de gaten kunt houden. Kijk hier gedurende de maand regelmatig op en beperk activiteiten die mb's vreten zoals filmpjes kijken of streamen. Bewaar deze activiteiten voor de momenten dat je over WIFI beschikt!

Wat gebeurt er als je er overheen bent?
Als je over je bundel heen bent, kunnen er verschillende dingen gebeuren. Wat er precies gebeurt, hangt sterk af van welke provider je hebt. Zo zijn er providers die een bepaald bedrag voor elke extra mb berekenen. Let er op dat de rekening op die manier behoorlijk kan oplopen. Er zijn daarnaast ook providers die de snelheid van je internetverbinding terug schroeven. Je internet is daardoor veel trager, maar je loopt niet tegen extra kosten aan. Je kunt in dat geval namelijk gratis gebruik maken van het internet, al is het met een lagere snelheid. Weer andere providers bieden eenmalig extra mb's aan. Je koopt eenmalig een bundel met mb's en zit verder nergens aan vast. Die kosten van deze extra bundel komen over het algemeen op de rekening van die maand terecht. Hoe dan ook: blijf je mb's in de gaten houden! Blijf je structureel over jouw belbundel heen gaan, bekijk dan hieronder een aantal abonnementen met grote databundels.