Het verschil tussen sim only en prepaid

20 november 2015 in ,

Er zijn een aantal manieren om je mobiele telefoonkosten te betalen. Je kunt kiezen voor een abonnement met een toestel, waardoor de kosten voor het afbetalen van je toestel ook in het abonnement zitten verwerkt. Je kunt kiezen voor een sim only, waarbij je een vast bedrag per maand betaalt voor de telefoonkosten of je kunt kiezen voor prepaid. Bij prepaid koop je beltegoed en als dat op is, dan koop je weer nieuw beltegoed. Mensen die al een telefoon hebben vragen zich vaak af of ze beter een sim only abonnement af kunnen sluiten of steeds beltegoed kunnen kopen. In dit artikel lichten we beide vormen toe.

Sim only

Met een sim only abonnement betaal je maandelijks een vast bedrag voor je bel/sms/data kosten. Een sim only abonnement is een stuk goedkoper dan een abonnement met een telefoon. En een voordeel van sim only abonnementen is dat veel providers je de mogelijkheid bieden om het maandelijks op te zeggen, waardoor je er geen één of twee jaar aan vast hoeft te zitten. Je moet er wel op letten dat je niet over je bundel heen gaat, dan kunnen de kosten hoog uitvallen, zeker als je in het buitenland bent. Vaak kun je wel instellen dat je een waarschuwing krijgt zodra je bundel bijna opraakt.

Prepaid

Met prepaid koop je van tevoren beltegoed en je koopt weer nieuwe zodra het op is. Je zit dus niet aan een tijd verbonden. Tegenwoordig zien we prepaid steeds minder, dit komt onder andere doordat de kosten voor prepaid vaak hoger liggen dan een sim only abonnement. Doelgroepen die er nog gebruik van maken zijn vaak kinderen en ouderen. Bij kinderen hebben ouders meer controle over de telefoonkosten en kunnen ze afspreken dat de kinderen eens in de zoveel tijd nieuw beltegoed krijgen. Ouderen bellen vaak minder en maken daarom vaker gebruik van prepaid.

Sim only of prepaid?

Sim only is handig als je regelmatig belt. Het handigste is om eens bij te houden hoeveel je verbruikt per maand en dan te kijken welk abonnement het beste bij jou past. Met een sim only abonnement kom je nooit zonder beltegoed te zitten. Prepaid is handig als je maar heel weinig belt en het gebruik wisselend is. Het beltegoed is vaak lang geldig, waardoor je dan maar eens in de zoveel tijd telefoonkosten maakt.