Hoe werkt Pokemon Go?

2 augustus 2016 in ,

Pokemon Go voor iedereen?

Pokemon Go is een ontzettend populair spel dat door mensen over de hele wereld gespeeld wordt. Het spel kan alleen op je telefoon gespeeld worden en het leukste is dat het spel is gekoppeld aan GPS. Dat betekent dat je overal op de wereld Pokemons kunt vangen en vervolgens trainen. Op sommig plaatsen zijn er natuurlijk meer en meer zeldzame pokemons dan op andere plaatsen. Het is aan jou om deze plaatsen te vinden. Maar hoe kun je pokemon spelen op je telefoon? We leggen het in dit artikel uit.

Starten
Allereerst moet je het spel natuurlijk downloaden op je telefoon. Het is inmiddels vooral telefoons beschikbaar. Als je wilt spelen dien je wel over een google account te beschikken of over een Pokemon Trainer account. Als je geen van beide hebt, kun je deze overigens binnen enkele minuten aanmaken. Zodra je dat hebt gedaan, kun je direct beginnen met spelen. Je start op de plaats waar je het spel opstart en je krijgt direct de keuze uit drie verschillende pokemon. Wil jij graag meteen pikachu en heb je wat geduld? Dan is er een speciaal trucje. Als je geen van de drie pokemon kies en wegloopt, krijg je even later weer de keuze uit drie pokemon. Als je dat maximaal zes keer doet, zit Pikachu vanzelf een keer tussen de drie keuzemogelijkheden!

Lopen!
Om in het spel te lopen, moet je in het echt ook lopen. Je zit op je scherm de kaart van je omgeving en je personage beweegt pas als jij beweegt. Op die kaart kun je zien of er in de omgeving pokemon zitten aan de blaadjes die af en toe opwaaien. Zodra een pokemon erg in de buurt komt, kun je deze vangen met een pokeball. Je hebt overigens niet onbeperkt de beschikking over pokeballs. Er zijn echter in elke dorp en elke stad pokestops. Dit zijn soort oplaadpunten waar je heen kunt lopen en om de vijf minuten geschenken krijgt zoals pokeballs. Om het spel op je telefoon te kunnen spelen moet je dus eigenlijk alleen maar kunnen lopen!


Het spelen van Pokemon Go kost best veel data. Heb jij momenteel een abonnement met een niet al te grote databundel, bekijk dan hieronder de mogelijkheden van een nieuw abonnement en speel onbeperkt Pokemon Go zonder je zorgen te hoeven maken over jouw databundel.