Nieuw abonnement zonder aansluitkosten

23 mei 2016 in ,

Als je een nieuw abonnement gaat aanschaffen ga je je eerst goed oriënteren, en kijken welke provider het beste bij je past en welke jouw het meeste aanspreekt. Bij de meeste providers komen altijd aansluitkosten aan de orde doordat zij jouw aan hun netwerk moeten koppelen etc. zodat jij als nieuwe abonnement houder van hun diensten gebruik kunt maken. Dit geldt trouwens alleen als je van provider verandert, je betaalt geen aansluitkosten als je bij je huidige provider blijft en gewoon je abonnement verlengt.

Echter zie je de laatste tijd dat providers hele goeie acties hebben, zoals het niet betalen van aansluitkosten bij een nieuw abonnement. Dat is wel lekker mooi meegenomen, want je bespaart natuurlijk heel wat centjes.
Voordat je een abonnement wilt afsluiten moet je wel goed weten wat voor abonnement je wilt nemen, want bij de één ben je goedkoper uit dan bij de ander, maar dat spreekt natuurlijk voor zich.

Een ander voordeel bij het afsluiten van een nieuw abonnement zonder aansluitkosten, is ondanks dat je verandert van provider, je eigen telefoonnummer gewoon kunt behouden. Dit is een kwestie van doorgeven en/of melden aan je nieuwe provider, zij zullen je een paar extra vragen stellen omtrent je huidige gegevens. Dan kunnen ze het makkelijk voor je regelen.
De meeste providers bieden abonnementen aan zonder aansluitkosten doordat sommige abonnementen gewoon duur zijn. Waardoor ze je enigszins compenseren door je het zo goedkoop mogelijk te maken.

Daarentegen zijn er weer providers waar je wel aansluitkosten moet betaald maar die dat weer verwerken in je abonnement, echter moet ik bekennen dat de abonnementen zonder aansluitkosten het mooist zijn. Vooral in deze moeilijke tijden is het toch mooi meegenomen als je daarop kan bezuinigen.
Dit geldt trouwens niet voor alle abonnementen, want als je een "klein" abonnement afsluit dan betaal je wel gewoon de aansluitkosten. Daarom is het altijd handig om goed te kijken wat je wilt en welke abonnement het beste bij jouw past.

Gelukkig is het tegenwoordig een fluitje van een cent om de beste abonnement naar voren te halen. Via het internet kun je je thuis lekker op je gemak oriënteren op de beste deals, zo kun je alle abonnementen zonder aansluitkosten naast elkaar leggen en vergelijken. De abonnementen zonder aansluitkosten zijn soms niet altijd makkelijk te vinden, daarom moet je wel de acties in de gaten houden. Maar in de meeste gevallen kan ik zeggen dat de aanhouder wint.