Overstappen voor einde abonnement

30 juni 2016 in ,

Overstappen voor einde abonnement

Wanneer je mobiele abonnement ten einde loopt kun je er voor kiezen om over te stappen naar een andere provider. Dit kan soms een stuk voordeliger zijn dan dat je bij je huidige provider blijft zitten. Aan de andere kant kan het zijn dat je de huidige service van je provider fijn vindt en daarom wilt blijven. Overstappen voor het einde van het abonnement is vaak een betere en goedkopere optie.

Noteer de datum wanneer je overstapt
Vaak is het zo dat je enkele maanden voor het einde van je abonnement al kan overstappen naar een andere provider. Let hier altijd goed op, want met name je huidige provider heeft hier baat bij. Je betaalt immers gewoon je huidige abonnementskosten door terwijl je ergens anders wellicht veel goedkoper uit had kunnen zijn. Een handige tip hierbij is om de datum te noteren van wanneer je bent overgestapt naar een andere telefoonaanbieder. Zo weet je wanneer je namelijk weer opnieuw kunt overstappen.

Je dient op tijd geïnformeerd te worden bij een overstap
Bij het opzeggen van je abonnement en het overstappen naar een ander abonnement gelden een aantal zaken. Zo zal een aanbieder je tenminste vier weken van tevoren informeren over de voorgenomen wijziging. Daarnaast krijg je ook de mogelijkheid aangeboden om de overeenkomst kosteloos te beëindigen, wanneer de wijziging niet voordeliger blijkt. Tenslotte dien je vier weken van tevoren te worden geïnformeerd over dit aanwezige opzegrecht.

Je zit niet meer vast aan lange en dure contracten
Wanneer je gaat overstappen aan het einde van je abonnement, dan kan je ook je telefoonnummer mee nemen. Het overzetten van dit nummer duurt maximaal een dag en mag ook niet langer duren. Je zal ook geen contract meer voorgeschoteld krijgen van meer dan twee jaar en je moet de mogelijkheid krijgen om een contract voor maximaal een jaar aan te gaan.

Overstappen aan het einde van het abonnement kan dus zeker een aantal interessante voordelen bieden. Wanneer je goed de situaties bij providers uitzoekt en vergelijkt, dan kun je een stuk voordeliger uit zijn met je nieuwe abonnement. Overstappen aan het einde van je huidige abonnement is dan ook zeker de moeite waard.