Overstappen telefoonprovider, hoe werkt dat?

22 juni 2016 in ,

Je wilt overstappen van provider, maar hoe pak je zoiets aan?


Waar moet je op letten als je overstapt?


Eén van de belangrijkste dingen waar je aan moet denken is dat je van tevoren goed nagaat wat belangrijk voor je is. Bel je veel, of gebruik je jouw telefoon eigenlijk alleen maar om te appen en om bereikbaar te zijn? Vergelijk van tevoren goed wat de verschillende tarieven zijn, zodat je nooit voor onverwachte verrassingen komt te staan. Bij de ene provider wordt het tarief per minuut afgerond en bij de andere per seconde.
Vergeet ook niet goed uit te zoeken op welke datum je daadwerkelijk over kunt stappen.
Doe je dit niet, dan kan het zo maar zijn dat je voor dubbele kosten komt te staan.

Hoe vind je de provider die bij jou past?


Doordat er zoveel verschillende aanbieders zijn is het heel moeilijk om de juiste provider eruit te kiezen. Er zijn heel veel verschillende sites die je kunt gebruiken om te berekenen hoeveel het door jou gekozen abonnement kost. Wanneer je over kunt stappen, krijg je vaak ook een speciaal aanbod van de provider waar je op dat moment bent. Toch kun je vaak voordeliger uit zijn wanneer je de moeite neemt dit te onderzoeken, voordat je daar klakkeloos ja op zegt. Tegenwoordig biedt bijna elke provider de garantie dat je overal in Nederland goed bereik hebt, en ook goed bereikbaar bent. Ben je van plan over te stappen dan kun je gewoon jouw oude telefoonnummer meenemen naar de nieuwe provider. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is dat door te geven op het moment van de aanvraag, en het wordt automatisch voor je geregeld.

Regel je jouw overstap zelf of kies je voor een winkel?


Je kunt ervoor kiezen jouw overstap online helemaal zelf te regelen, maar doe je dit liever niet dan kan het natuurlijk ook gewoon via een winkel. Het voordeel van een online provider is, dat er geen hoge kosten gemaakt hoeven te worden voor de huur van een pand, zodat de prijs vaak relatief laag is. Je hoeft je tegenwoordig echt geen zorgen meer te maken dat dat bij problemen een hoop extra gedoe zal geven. Mocht er iets zijn dan kun je gewoon terecht bij een telefoonwinkel waar ze de provider van jouw keuze verkopen, en ze zullen je graag helpen. Of je geeft via een online klantenservice aan wat het probleem is, en het zal op die manier geregeld worden.

Je ziet het, alles is mogelijk! Het enige wat je nog hoeft te doen is die provider te kiezen die jou het beste gevoel geeft.