Prepaid of abonnement voor kind

19 mei 2016 in ,

Een telefoon voor mijn kind. Kies ik voor prepaid of een abonnement?

Veel kinderen krijgen rond een jaar of 10 hun eerste mobiel - uit veiligheidsoverwegingen of omdat ze erbij willen horen. Overweeg jij om jouw kind ook een mobiel te geven? Dan kun je kiezen voor prepaid of voor een abonnement. Hieronder vind je een aantal voor- en nadelen van beide opties.

Prepaid
Kies je voor prepaid dan schaf je een beltegoed van een bepaald bedrag aan waarmee je de telefoon opwaardeert. Jouw zoon of dochter kan vervolgens gebruikmaken van de telefoon totdat het beltegoed op is. Het voordeel hiervan is dat je de kosten strak in de hand kunt houden. Met prepaid kan je kind niet meer verbruiken dan het beltegoed dat op de telefoon staat. En heeft je kind de telefoon een bepaalde periode niet nodig? Dan kun je besluiten om geen nieuw beltegoed te kopen. Je maakt dus nooit onnodige kosten. Ook kun je jouw kind met een prepaidtelefoon goed leren dat het belangrijk is om bewust gebruik te maken van het mobieltje. Wanneer jouw zoon of dochter de hele dag door op social-media zit, filmpjes kijkt of spelletjes speelt dan is hij of zij binnen een paar dagen door het beltegoed heen.
Prepaid heeft echter ook nadelen. Het belangrijkste is dat jouw kind niet meer kan bellen als het beltegoed op is, al bieden providers soms enkele mogelijkheden om in dit geval toch summier gebruik te kunnen maken van de telefoon. Ook moet je er wat moeite voor doen om nieuw beltegoed aan te schaffen.

Een abonnement
Kies je voor een abonnement dan kom je met een provider overeen dat je voor een bepaalde periode elke maand een bepaald aantal minuten mag bellen en internetten. Met een abonnement hoef je dus niet op te letten of je kind nog wel bereikbaar is of kan bellen. Zelfs als een bundel helemaal is verbruikt, kan internet bij veel providers nog steeds gebruikt worden. De snelheid ligt dan alleen een stuk lager. Ook kan er vaak een datalimiet worden ingesteld. Je hoeft dus ook bij een abonnement niet bang te zijn voor onverwacht hoge telefoonrekeningen. Wat wel een nadeel kan zijn, is dat een abonnement altijd doorloopt. Gebruikt je kind zijn mobiel een tijd niet, dan lopen de kosten toch door.

Het is handig om de prepaid aanbiedingen en abonnementen van verschillende providers met elkaar te vergelijken. Zo kom je tot een weloverwogen keuze. Kind blij, jij blij!