Sim Only betekent goedkoop bellen

25 februari 2016 in ,

Niets is gratis, dat weten we intussen allemaal. Filmpjes op YouTube worden betaald met de advertenties waar we doorheen moeten en Google gebruikt onze zoekgegevens voor het afstemmen van deze advertenties. Het bewustzijn over het feit dat dingen niet echt gratis zijn is wel toegenomen, we weten ervan en vaak accepteer je het tegen het alternatief om direct geld over te maken.
Hetzelfde geldt eigenlijk voor telefoons en abonnementen. Jaren geleden werd er begonnen met het idee van een gratis telefoon bij een abonnement, waar je dan vervolgens wel een jaar of twee aan vast zat. Maar natuurlijk zorgde de prijs van dat abonnement waar je aan vast zat er wel voor dat het telecombedrijf die telefoon weer terugverdiende. Niets is ten slotte echt gratis.

Tegenwoordig maken telefoonmaatschappijen het duidelijker dat er wel betaald voor de telefoon bij het abonnement. De Smartphones van vandaag de dag zijn duurder en meestal moet er dus een bedrag bijbetaald worden voor een nieuwe of populaire smartphone. Alleen is dat bij het ene abonnement meer dan bij het ander, afhankelijk van hoeveel er aan het bijkomende abonnement verdient wordt natuurlijk. Uiteindelijk betaal je dus echt wel de volle prijs.
Dat is vaak ook wel prima, zoals eerder gezegd Smartphones zijn duur. Hoewel je abonnementskosten wat hoger zijn per maand kun je dit ook zien als een vorm van gespreid betalen. In plaats van het hele bedrag in een keer over te maken, betaal je een paar euro extra per maand bovenop de werkelijke kosten van het abonnement. Het is dus niet eens een heel gek idee.

Toch is uiteindelijke een Sim Only abonnement goedkoper, in deze situatie is je maandelijkse bedrag niet alleen lager maar vooral: je zit er minder lang aan vast. Er komen voortdurend nieuwe aanbieders en abonnementen op de markt waardoor de prijzen dalen. Vastzitten aan een abonnement vanwege de telefoon die er onderdeel van uitmaakt is dan gewoon schadelijk voor je portemonnee. Je betaalt dan niet alleen een paar euro extra per maand voor de telefoon, je betaalt dan ook een paar euro extra per maand omdat je vastzit aan een verouderd abonnement. Een Sim Only abonnement is dus niet alleen aantrekkelijker vanwege de lagere maandlasten, maar vooral ook omdat het makkelijker overschakelen is naar een nog aantrekkelijker abonnement. Ben je overtuigd en wil je ook overstappen, maak dan de vergelijking op onze homepage.
Maar een Sim Only abonnement heeft wel een Sim Lock vrij toestel nodig. De aanschaf van een losse telefoon wordt vaak gezien als een tegenvaller, een Smartphone is niet heel goedkoop. Maar tegelijkertijd geeft deze keuzevrijheid wel meer controle over hoeveel je aan een telefoon uitgeeft. De meeste aanbieders van telecom abonnementen hebben een relatief grote keuze aan telefoons die bij je abonnement te kiezen zijn. Maar het is nog steeds een klein aanbod in vergelijking met alle telefoons op de markt. Het zijn ook vaak nieuwe telefoons en die zijn duurder.
Doordat je zelf kan kiezen uit het hele aanbod van telefoons uit de markt bespaar je uiteindelijk ook geld. Je kan een goedkoper merk kiezen, of een iets ouder model dan de laatste waardoor je uiteindelijk ook geld bespaard.

Per saldo bespaar je met een Sim Only abonnement dus niet alleen direct op de maandelijkse abonnementskosten, maar ook doordat het makkelijker overgaan is op een nog aantrekkelijker abonnement en doordat je telefoonkeuze zo breed is als het aanbod op de hele markt.