Sim only buitenland bundel

20 maart 2016 in ,

Sim only buitenland bundel

Lekker op vakantie naar het buitenland? Dan is er iets waar je van te voren het beste even over na kan denken. Je telefoon en de kosten van alles wat je met je telefoon doet op vakantie. In het buitenland kost bellen, sms'en en internetten automatisch meer geld dan in Nederland. Het kan zelfs heel veel meer zijn. Je kan echter een buitenland bundel kopen waardoor de kosten binnen de perken blijven en zodat je de kosten ieder geval zelf in de hand hebt.

Een buitenland bundel
Het maakt niet zoveel uit bij welke provider je je sim only hebt aangeschaft. Vrijwel elke provider heeft wel maatregelen getroffen om je verblijf in het buitenland aangenamer te maken met een bundel. Aan te raden is dus om de website van je provider te bezoeken en om hier te kijken naar de mogelijkheden. Zo zijn er providers die op basis van je vakantiebestemming meehelpen om uit te zoeken welke bundel het beste bij je past. Per land kunnen de kosten van je internet- of belbundel dan ook sterk verschillen. Eén mb in België zal een stuk minder kosten voor Nederlanders dan één mb in Australië.

Hoe schaf ik een buitenlandbundel aan voor mijn sim only?
Wanneer je simkaart in een werkend toestel zit wat aan staat, zal je na het passeren van de grens een sms ontvangen van je provider. Wanneer je eerder in het buitenland geweest bent ken je deze sms'jes waarschijnlijk wel. In de sms staan verschillende bundelopties. De grote van de opties verschilt en de geldigheid verschilt. Zo kan een bundel een dag of een week geldig zijn. In de sms staat in de meeste gevallen ook een nummer, naar dit nummer moet je een sms terug sturen met de codes van de bundels die je aan wilt zetten. Wanneer je geen bundel wilt hoef je uiteraard ook geen sms te sturen. Al snel zullen de bundels dan aan staan en kan je er gebruik van maken. Wanneer je bundel bijna afgelopen is krijg je bij de meeste providers automatisch een waarschuwing en kan je er rekening mee houden dat de bundel voorbij is. Je hebt dan weer de mogelijkheid om een nieuwe bundel aan te zetten.

De kosten van de bundel komen op je eerstvolgende factuur van je sim only erbij. Je kan dan weer terugzien welke bundels je hebt gebruikt.