Simkaart doet het niet meer

8 juli 2016 in ,

Simkaart doet het niet meer, wat nu?

Wanneer je geen bereik meer hebt op je telefoon, dan is de kans aanwezig dat je simkaart defect is. Een andere mogelijkheid is, is dat het aan de telefoon zelf kan liggen. Hoe dan ook is het erg vervelend als de simkaart niet meer goed werkt gezien je dan tijdelijk niet bereikbaar bent. Dat kan bijvoorbeeld erg vervelend zijn wanneer je bereikbaar moet zijn voor je werk. Wanneer de simkaart het niet meer doet kan dit meerdere oorzaken hebben.

Test de simkaart om te kijken of deze niet meer werkt
Je kunt direct zien wanneer de simkaart niet goed meer werkt. Als de simkaart niet meer werkt bij je eigen telefoon, dan kun je de simkaart in een andere telefoon testen. Wanneer de simkaart ook niet werkt in die andere telefoon, dan betekent dat er problemen zijn met de simkaart. Het kan ook zo zijn dat de simkaart niet correct in de telefoon is geplaatst. Zet de telefoon uit, haal de simkaart eruit en plaats deze daarna opnieuw weer in de telefoon. Schakel het toestel weer in en kijk of de telefoon nu wel weer volledig werkt. Is dit niet het geval dan werkt de simkaart niet meer en zal hiervoor een nieuwe besteld moeten worden.

Je behoudt je nummer bij het omruilen van je simkaart
Als de simkaart het niet meer doet, dan moet deze zo snel mogelijk worden vervangen. Je wilt immers bereikbaar blijven en met een kapotte simkaart is dat niet mogelijk. Een nieuwe simkaart kan snel aangevraagd worden bij je provider. Een nieuwe simkaart kan je nog dezelfde dag gebruiken, wanneer je deze omruilt voor je defecte simkaart. Dit geldt ook voor een micro-simkaart, nano-simkaart of data-simkaart. Ook het nummerbehoud is geen probleem wanneer je een nieuwe simkaart nodig bent. Dit wordt ook direct dezelfde dag geregeld, waardoor je weer snel bereikbaar bent. Als je simkaart het niet meer doet is het dus belangrijk dat je direct controleert of deze nog werkt. Is dit niet het geval dan kan je direct een nieuwe bestellen en ben je ook voor iedereen snel weer bereikbaar.