Hoge rekening Vodafone

2 juli 2016 in ,

Hoge rekening Vodafone

Een hoge telefoonrekening kan heel onaangenaam zijn en zeker iets waar je geen rekening mee had gehouden. Je gaat er immers van uit dat je gewoon je maandelijks mobiele telefoonkosten voor je abonnement moet betalen. Het blijkt ineens echter anders te zijn en van je provider Vodafone krijg je ineens een hoge rekening. Een hoge rekening van Vodafone kan echter meerder oorzaken hebben, die zowel bij Vodafone als bij jezelf zouden kunnen liggen.

Dataverbruik veel hoger dan dat het zou moeten zijn
Veelal komt een hoge rekening voort vanuit een abnormaal hoog verbruik van de databundel. Het probleem is echter dat je heel moeilijk kan achterhalen, waar dat hoge verbruik nou vandaan komt. Het vreemde eraan is dat het enorme verbruik vaak plaats vindt terwijl de telefoon niet in gebruik is. Dus bijvoorbeeld tijdens het slapen gaan en de telefoon aan de oplader ligt. Vodafone heeft een speciale app hiervoor ontwikkeld, waarin je kan zien wat je dataverbruik zou moeten zijn. De gegevens op deze app komen vaak niet overeen met het daadwerkelijke verbruik, waardoor er enorme verschillen ontstaan.

Let goed op je eigen verbruik en neem indien nodig contact op met Vodafone
Ook kan het voorkomen dat je de sms niet hebt ontvangen met daarop een waarschuwing dat je bijna al je data hebt verbruikt voor de maand. Zo kom je dus onopgemerkt ook zo over je bundel heen. Toch moet jezelf gewoon goed in de gaten houden waarom je een hoge rekening van Vodafone hebt. Wanneer je ten alle tijden binnen je bundels blijft zal je namelijk nooit last hebben van hoge Vodafone rekeningen. Let dus goed op dat je alleen data gebruikt wanneer dat nodig is en probeer anders zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi. Beperk ook het bellen en sms'en zoveel mogelijk en zorg dat je binnen de afgesproken bundels blijft, zodat je niet tegen onnodige kosten aanloopt. Schakel in het buitenland altijd de dataroaming uit, want ook dat bespaart een hoop geld. Hou dus altijd zelf je verbruik in de gaten en mocht het echt aan Vodafone liggen dan moet je contact opnemen met de provider, zodat zij samen met jou een geschikte oplossing kunnen vinden.