Waarom bellen met Sim Only

16 november 2015 in ,

Het tijdperk van het Sim Only abonnement

De tijd is voorbij dat de consument jaarlijks uitkijkt naar het verlengen van zijn mobiele telefoonabonnement om een nieuwe mobiele telefoon uit te zoeken. Ten eerste gaat de ontwikkeling van mobiele telefoons en smartphones niet meer zo snel als vijftien jaar geleden. Daarnaast is het tegenwoordig een zeldzaamheid dat je een gratis mobiele telefoon of smartphone bij je abonnement aangeboden krijgt.

Consumenten kopen hun mobiele telefoon of smartphone vaker bewuster en los van hun abonnement. Tevens wordt de telefoon of smartphone minder vaak om het jaar vervangen door een nieuw apparaat en het één is natuurlijk een gevolg van het ander. Als je de volle prijs betaalt voor je smartphone, dan wil je er uiteraard zo lang mogelijk plezier van hebben.

Betaal alléén voor je abonnement

De (gedeeltelijke) loskoppeling van mobiele telefoons en mobiele telefoonabonnementen en de toename van het gebruik van mobiel internet, maken Sim Only abonnementen steeds interessanter. De consument was zich ergens natuurlijk wel bewust van het feit dat de kosten van de mobiele telefoon inbegrepen zaten in de abonnementskosten. Nu veel mensen hun telefoon los van het abonnement kopen, willen zij natuurlijk niet méér betalen dan nodig is voor hun abonnementskosten.

Met een Sim Only abonnement heb je meer controle over je vaste lasten, omdat je je bij het aangaan van een contract niet laat leiden door de keuze van een nieuwe telefoon. Daardoor ben je minder geneigd om hogere abonnementskosten voor lief te nemen omdat je nu eenmaal die droomtelefoon gratis aangeboden krijgt. Bij een Sim Only abonnement houd je dus puur en alleen rekening met je belgedrag, het aantal sms'jes dat je verstuurd en je persoonlijke datagebruik.

Een Sim Only abonnement kiezen

Er zijn grofweg drie zaken die je je moet afvragen bij de keuze van je Sim Only abonnement:

Hoeveel minuten bel ik per maand?
Hoeveel sms'jes verstuur ik per maand?
Hoeveel MB's verbruik ik met mobiel internetten?

Voordat je een Sim Only abonnement gaat aanschaffen, zet je dus op een rijtje hoeveel minuten je per maand hebt gebeld, hoeveel sms'jes je hebt verstuurd en hoeveel MB's aan data je hebt verbruikt. Als je het gemiddelde uitrekent van het afgelopen half jaar, dan heb je een goed beeld van je belgedrag. Op basis van dit rekensommetje kun je prijzen gaan vergelijken van Sim Only abonnementen die passen bij jouw belgedrag. Mochten er redenen zijn waardoor je verwacht dat je belgedrag in de nabije toekomst zal veranderen, zoals een nieuwe baan met een telefoon van de zaak, dan kun je hier natuurlijk rekening mee houden om je belgedrag te bepalen.

Je belgedrag kan op den duur veranderen, waardoor je huidige Sim Only abonnement niet meer de voordeligste optie is. Vaak kun je gedurende de looptijd van het contract het aantal belminuten, sms'jes en datalimiet niet verlagen, maar wel verhogen. Op het moment dat je structureel meer verbruikt dan het limiet van je bundel, dan is het verstandig om een hoger maandbedrag te betalen. Belminuten, sms'jes en data zijn altijd goedkoper bínnen een bundel dan buiten een bundel. Kijk, voordat je een Sim Only abonnement neemt, altijd even of je gebruik kunt maken van gunstige en flexibele aanpassingen van je abonnement tijdens de looptijd van het contract.

Kan het nóg goedkoper?

Voor veel mensen zijn de kosten van een abonnement een belangrijke factor bij het vergelijken van Sim Only abonnementen. Je bent vaak het goedkoopste af als je met je belminuten, sms'jes en data binnen je belbundel blijft. Daarom is het van belang dat je je bewust bent van je belgedrag en je belbundel daarop aanpast. Je betaalt dan één vast maandbedrag en zo houd je je vaste lasten onder controle. Verder zijn er verscheidene manieren om je Sim Only abonnement zo voordelig mogelijk te houden.

Als je bereid bent om je te binden aan een contract van twee jaar, dan zijn de maandlasten meestal lager dan bij een eenjarig abonnement. Ook als je minder merkvast bent, dan zijn er voldoende mogelijkheden om een geschikt abonnement uit te zoeken. Er zijn veel eigen merken die Sim Only abonnement aanbieden, waarvan vele te verkrijgen zijn in de supermarkt. Het nadeel is dat je vaak minder mogelijkheden hebt om je Sim Only abonnement nauwkeurig op je eigen belgedrag aan te passen.

Sim only abonnementen vergelijken

Op het moment dat je een goed beeld hebt van je belgedrag en een afweging hebt gemaakt in hoeverre je merkvast bent of hecht aan een bepaalde service, dan kun je beginnen met het vergelijken van Sim Only abonnementen. Door van tevoren goed bewust te zijn van jouw specifieke behoeften op het gebied van mobiel bellen, sms'en en mobiel internetten, kun je heel gericht te werk gaan. Op deze manier kies je verstandig en prijsbewust het ideale Sim Ony abonnement dat precies bij jou past. Ten slotte is het altijd verstandig om alert te zijn op actuele aanbiedingen als je een Sim Only abonnement wilt afsluiten.