Wanneer verloopt mijn telefoon abonnement?

5 maart 2016 in ,

Wij krijgen veel vragen van mensen wanneer hun telefoon abonnement verloopt (T-mobile, KPN, Tele2, Vodafone, Telfort en Ben) en wanneer ze hun gsm abonnement kunnen verlengen. Het makkelijkst om antwoord op deze vraag te krijgen is jouw contract er bij te pakken. Op dit contract staat een begindatum en de looptijd van het contract. Kan je jouw contract niet meer vinden, dan kan je inloggen op de site van jouw provider. Als je eenmaal ingelogd bent kan je jouw contractdetails bekijken. Kan je ook niet inloggen op de site van jouw mobiele aanbieder dan kan je contact opnemen met de klantenservice. Houdt jouw mobiele telefoonnummer en adres gegevens bij de hand. De meeste mobiele telefoon contracten hebben een looptijd van 1 of 2 jaar. Er zijn ook sim only contracten die maandelijks opzegbaar zijn. Gsm abonnementen met een nieuw toestel hebben een langere loopduur dan sim only abonnementen.

Abonnement al verlopen

Is jouw telefoon abonnement inmiddels al verlopen dan kan je kijken voor een betere aanbieding. Dankzij een wet wordt jouw abonnement niet meer verlengd met 1 of 2 jaar maar kan je deze per maand opzeggen. Ben jij er achter gekomen dat jouw gsm abonnement is verlopen, dan kan je deze dus per volgende maand opzeggen. De tarieven dalen ieder jaar en er is veel concurrentie op de telecom markt dat de prijzen ook drukt. Blijf niet jarenlang hangen bij dezelfde provider, hierdoor betaal je teveel. Wil je wel bij jouw huidige provider blijven, dan kan je kijken voor een verlengingsaanbieding. Verlengen van jouw gsm abonnement kan vaak al enkele maanden voor de einddatum van jouw contract is bereikt. Hierbij krijg je vaak korting op jouw abonnementskosten. Vaak is het voordeliger om over te stappen naar een andere provider.

Sim only abonnement

Heb je een gsm toestel waarmee je verder wilt, dan kan je kijken voor een sim only abonnement. Enkele bekende sim only aanbieders zijn Ben, Tele2 en Youfone. Het voordeel van sim only abonnement is dat jouw belkosten aanzienlijk zullen dalen. Er zijn een aantal prijsstunters die hele voordelige abonnementen aanbieden. Heb je toch een nieuw toestel nodig dan kan je deze ook los kopen, nieuw of tweedehands.