Welke smartphone heeft de beste camera?

12 juli 2016 in ,

Beste camera op Smartphone in 2016

De laatste jaren zijn er veel telefoons uitgebracht met een goede camera maar nog niet eerder zo indrukwekkend als die van de Samsung Galaxy S7. Behalve dat deze telefoon een goede camera heeft, is het één van de eerste telefoons in de Galaxy lijn die degelijk aanvoelt en er niet goedkoop uitziet. De behuizing is grotendeels gemaakt van metaal waardoor het toestel fijn in de hand ligt, ook bij het fotograferen.

Het toestel heeft aan de achterkant een camera van 12 megapixel. Samsung beweerde in de aankondiging van het toestel dat de camera makkelijk in het gebruik is door de autofocus functie. Deze belofte hebben ze meer dan waar gemaakt. In tegenstelling tot de camera's in de voorgaande modellen focust dit toestel razendsnel. Hierdoor hoef je niet te wachten tot de camera scherp heeft gesteld maar kun ze zelfs bewegend scherpe foto's maken.

Mocht je toch niet helemaal tevreden zijn over je gemaakte foto dan kun je deze eenvoudig bewerken. Zo kun je de foto hellen als hij niet recht genomen is, er een filter op toepassen of het contrast aanpassen. De foto's worden logisch ingedeeld in een album. Zo zet het toestel screenshots bij elkaar in een mapje eveneens als gedownloade foto's van social media als de foto's die je zelf hebt geschoten. Ben je niet tevreden met deze instelling dan is deze makkelijk aan te passen aan jouw wensen.

De voorkant heeft eveneens een camera, ook wel de selfie camera genoemd. Deze camera heeft 5 megapixel, een zeer hoge resolutie voor een selfie camera. Door deze hoge resolutie kun je zelfs je selfies haarscherp afdrukken.

Vanuit de vergrendel stand van de telefoon kun je makkelijk en snel de camera functie openen door op de camera button te drukken. Hierdoor mis je nooit een foto moment. Kortom, de Samsung Galaxy S7 is een smartphone met een goede camera die makkelijk is in het gebruik.