Beltegoed gaat vanzelf op

15 juli 2016 in ,

Dat je beltegoed vanzelf op gaat is natuurlijk niet de bedoeling, maar onopgemerkt kan dat zomaar gebeuren. Normaal gesproken is het zo dat je beltegoed opgaat aan de hand van je belminuten en sms'jes. Immers zijn er kosten per minuut aan verbonden wanneer je belt en staat er een vast bedrag vast voor het sms'en. Daarnaast kan ook het mobiele internet geld kosten en kan dat juist een van de grootste oorzaken zijn dat het beltegoed vanzelf op gaat.

Schakel je mobiele data uit
Als je beltegoed vanzelf op gaat dan kan dit onopgemerkt heel snel gaan. Vaak ligt dit aan het mobiele dataverkeer van je telefoon. Wanneer je mobiele data namelijk aan staat dan slurpt dat langzaam maar zeker je beltegoed op. Zo kan het namelijk zijn als je, je telefoon op Wi-Fi hebt zitten, maar in stand-by gaat, dat de Wi-Fi ook in stand-by gaat en dus uit is. Nieuwe gegevens en dataverkeer worden via het mobiele netwerk afgehandeld. Wanneer je de mobiele data hebt uitgeschakeld, dan zal je zien dat dit probleem niet meer aan de orde is.

Zet dataroaming ten alle tijden uit
Een andere oorzaak kan de dataroaming zijn. Deze moet in ieder geval nooit ingeschakeld staan, want anders gaat het beltegoed inderdaad vanzelf op. Vaak doet de telefoon, zoals een Iphone, elke dag automatisch een update wat inhoudt dat er data wordt verbruikt. Dit gaat onopgemerkt van je beltegoed af zonder je dat eigenlijk door hebt. Het kan dan zijn wanneer je in het buitenland bent geweest, dat je bij terugkomst een onverwacht hoge rekening krijgt. Mobiel dataverkeer is in het buitenland namelijk nog een stuk duurder dan in Nederland.

Voorkom eenvoudig dat je beltegoed vanzelf op gaat
Om te voorkomen dat je beltegoed vanzelf op gaat, is het dus van groot belang dat je, je mobiele data uitzet. Dit is namelijk de grootste boosdoener, waardoor je beltegoed vanzelf op gaat. Kijk daarna goed uit met de dagelijkse updates van je telefoon, want ook dit gaat ten koste van je beltegoed. Zo kan je dus eigenlijk eenvoudig voorkomen dat je beltegoed vanzelf op gaat.