Bereik tele2 in Friesland

26 maart 2016 in ,

Bereik Tele2 in Friesland

Bijna niets is zo vervelend dan wanneer je een abonnement hebt bij een provider en je bijna geen bereik hebt. Stel je woont in Friesland, dan wil je er toch van uit kunnen gaan dat je daar gewoon kan bellen, sms'en en internetten. Per provider kan het verschillen hoe sterk het bereik is in verschillende delen van het land. Wel zo handig om je daar in te verdiepen voor je een langdurig abonnement aangaat.

Hoe komt het dat het bereik slecht kan zijn?
Zoals net al genoemd kan het zijn dat een bepaalde provider in een bepaalde provincie niet zulk goed bereik kan leveren. Dit kan komen door onder andere de signaalsterkte. De toestellen worden steeds luxer en krijgen steeds meer technologische snufjes. Dat is natuurlijk goed, dat willen we tenslotte allemaal. Maar in sommige gevallen wordt er dan ingeleverd op de signaalsterkte, dat is jammer! Daarom kan het zijn dat een ouder toestel beter bereik heeft bij een provider dan een nieuwer toestel bij dezelfde provider.

Het kan ook zijn dat je provider in Friesland het bereik levert wat je graag wilt, maar dat je in bepaalde gebouwen of misschien wel in je eigen woning slecht tot geen bereik hebt. Vreemd, zal je misschien denken. Hier is echter een logische oorzaak voor. In veel gevallen heeft dit te maken met de isolatie. Sterk geïsoleerde panden hebben vaak dikke ramen en er is gebruik gemaakt van isolatiemateriaal. Dat materiaal en het glas kan het signaal tegenhouden waardoor jij minder of geen bereik hebt.

Tele2
Slecht bereik in Friesland? Bij Tele2 in ieder geval niet. Tele2 levert zowel 4G dekking buiten als 4G dekking binnen Friesland. Voor 2G en 3G maakt Tele2 gebruik van het T-Mobile netwerk. Als consument merk je daar niets van en kan je gewoon onbezorgd gebruik maken van het netwerk zonder extra kosten. Wanneer je in Friesland woont kan je dus onbezorgd een abonnement afsluiten bij Tele2 en hoef je je geen zorgen te maken om je bereik.

Tele2 is sinds een tijdje overgegaan op het 4G netwerk. Dit 4G netwerk is vrijwel overal in Nederland te gebruiken, ook in Friesland. Met een 4G netwerk surf je nog sneller over het web, wel tot 10 keer zo snel als met 3G. Wanneer je een abonnement afsluit bij een provider die 4G aanbiedt betaal je hier in de meeste gevallen niet extra voor.