Hoeveel MB kost?

1 maart 2016 in ,

Wij krijgen regelmatig vragen hoeveel MB mensen moeten kiezen bij het afsluiten van hun sim only abonnement. Een aantal zaken is gemakkelijk in te schatten als je weet welke apps en diensten je vaak gebruikt op jouw mobiele telefoon. Hieronder bespreken we een paar populaire apps en diensten en hoeveel MB deze verbruiken. Ter info 1000MB is 1 GB.

Hoeveel MB kost Whatsapp?

Whatsapp is een van de populairste apps in Nederland, bijna iedereen gebruikt het. Per bericht, dat je ontvangt en/of verstuurd, ben je ongeveer 1KB kwijt. Laten we er van uitgaan dat je een gemiddelde verbruiker bent en ongeveer 50 berichten per dag verstuurd/ontvangt. Dit kost 50KB per dag en ongeveer 1500KB per maand. Omgerekend is dit 1,5MB per maand, niet heel veel dus. Ben jij een grootverbruiker van Whatsapp en stuur jij bijv. 200 berichten per maand, dan is jouw verbruik 6MB per maand. Het versturen van foto’s en filmpjes verhoogt jouw verbruik met ongeveer 100KB per foto of filmpje. Jouw databundel loopt dus geen gevaar bij normaal gebruik van Whatsapp.

Hoeveel MB kost Facetime?

Facetime is een zeer populaire app onder zowel jonge als oude mensen. Video bellen is natuurlijk veel leuker dan gewoon bellen. Zit jij veel thuis of in een openbare locatie, probeer dan zoveel mogelijk gebruik te maken van gratis Wifi als je Facetime wilt gebruiken. Gemiddeld genomen kost het gebruik van Facetime tussen de 3 en 4 MB per minuut. Zet jij het beeld uit, dan verbruik je een stuk minder per minuut. Ons advies, gebruik Facetime alleen als je op een Wifi netwerk zit, controleer dit voor gebruik van de app om onnodig data te verliezen.

Hoeveel MB kost Snapchat?

Snapchat is een zeer populaire app onder jongeren. Een snap kost ongeveer tussen de 30 en 50kb aan data. Omgerekend kan je tussen de 20 en 30 snaps sturen met 1mb aan data. Ben jij een veelgebruiker van Snapchat, houdt dan elke dag of om de paar dagen jouw data verbruik in de gaten. Jouw data verbruik kan je terugzien in de app van jouw provider of door in te loggen op de site van jouw provider.

Hoeveel MB kost Bellen via Whatsapp?

Bellen via Whatsapp kost ongeveer 250kb per minuut. Met 1mb kan je dus ongeveer 4 minuten bellen via Whatsapp. Bel jij veel, en kom jij elke maand over jouw bundel heen, kijk dan eens bij de een van de sim only abonnementen met een grote databundel.

Hoeveel MB kost Minecraft?

Hoeveel MB Minecraft precies verbruikt is lastig te zeggen, dit hangt af van jouw speelgedrag. Wil je het toch weten dan is er maar een optie om daar achter te komen. Log in en bekijk hoeveel data jij nog over hebt deze maand. Noteer het aantal MB’s. Speel daarna 5 minuten Minecraft en wacht enkele minuten. Log nog een keer in en bekijk hoeveel MB’s er nu nog over zijn. Het verschil is het vebruik van het aantal MB’s door Minecraft. Zorg er wel voor dat je andere apps tussendoor niet gebruikt, want deze kosten ook data.

Hoeveel MB kost een film streamen?

Een van de meest slurpende diensten op een mobiele telefoon is het streamen van een film. Doe dit zoveel mogelijk als je bent ingelogd op een Wifi netwerk. Een film van bijv. 90 minuten kost ongeveer tussen de 900 MB en 1,6 GB. De hoogte van het aantal MB’s is afhankelijk van de kwaliteit van de film en of deze is gecomprimeerd. Houdt jouw data bundel scherp in de gaten als je vaak films kijkt op jouw mobiele telefoon of stap over naar een grotere databundel.

Hoeveel MB kost Spotify?

Het luisteren van muziek via Spotify kost ongeveer 1Mb per minuut. Gemiddeld kost een uurtje luisteren naar Spotify 60MB. Zit jij thuis of op je werk en luister je vaak naar Spotify, doe dit dan via een Wifi netwerk. Heb je een grotere databundel nodig, bekijk dan hieronder goedkope sim only abonnementen.

Hoeveel MB kost Netflix?

Netflix kijken kost ongeveer 5mb per minuut en dus ongeveer 300mb per uur. Kijk jij vaak Netflix op jouw mobiel houdt dan jouw databundel scherp in de gaten. Aan te raden is om Netflix te kijken via een “gratis” Wifi netwerk. Wil je toch Netflix kijken, schaf dan een ruime databundel aan.