iphone met 2 simkaarten

3 juli 2016 in ,

Dubbel bereikbaar zijn

In Nederland is het nog niet zo bekend. In sommige andere landen komt het meer voor: smartphones met twee verschillende simkaarten. In ons land zijn deze smartphones nog nauwelijks te koop. Toch kan het heel handig zijn om gebruik te maken van twee simkaarten en dus twee nummers of twee toestellen te hebben waarop je bereikbaar bent. Zo kun je bijvoorbeeld op een telefoon, zowel zakelijk als privé bereikbaar zijn. Ook is er de mogelijkheid om op twee telefoons bereikbaar te zijn op hetzelfde nummer.

IPhone met twee simkaarten
Hoe werkt dat nou precies, een iPhone met twee simkaarten? Je kunt er op verschillende manieren voor zorgen dat jouw iPhone twee simkaarten krijgt.
•Plaats een Duo simkaart adapter: Door het plaatsen van dit speciale apparaatje zorg je er voor dat jouw simkaart lezer in jouw telefoon veranderd in een 2 simkaarten
lezer. Deze adapter biedt plek voor twee simkaarten. De beide simkaarten kunnen op maat worden geknipt of er moet worden gepuzzeld waar de tweede simkaart komt. Hierbij kan een specialist jou het beste helpen. Tevens zijn er speciale pakketjes verkrijgbaar, waarbij een gebruiksaanwijzing zit om zelf de twee simkaarten te plaatsen.
•Koop een Duo simkaart toestel: Je hebt dan een toestel dat al helemaal is afgestemd op twee simkaarten. Dit zijn gewoon de gebruikelijke populaire smartphones. Je kunt ze los en simlockvrij kopen. Zo kun je elke provider en elke prepaid simkaart voor jouw toestel gebruiken.
•Neem een Duo sim zakelijk abonnement: Bij sommige providers kun je ervoor kiezen om bij een zakelijk abonnement een duo simkaart te nemen. Je krijgt dan twee simkaarten met hetzelfde telefoonnummer en hetzelfde abonnement. Deze plaats je beide in een aparte telefoon, bijvoorbeeld een voor in de auto en een voor alle andere plekken. Je hebt nu dus niet de scheiding tussen twee telefoonnummers en kunt niet twee simkaarten tegelijkertijd gebruiken.